Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING neemt ABN AMRO over (update)

ING neemt ABN AMRO over (update)
29 sep 2008 om 10:37

ING is in onderhandeling met Fortis over acquisitie van een deel van ABN AMRO. Bronnen rondom de gesprekken hebben dit bevestigd tegenover persbureau Reuters. De onderhandelingen zouden binnen twee weken worden afgerond.

ING zou 10 miljard euro over hebben voor de activiteiten van ABN AMRO. Vorig jaar betaalde Fortis nog 24 miljard euro.

Reactie ING

ING wil de berichtgeving bevestigen noch ontkennen. Het houdt de ontwikkelingen rond Fortis naar eigen zeggen ‘scherp in de gaten’. ING zit volgens een woordvoerder in een goede positie en kijkt altijd naar mogelijkheden om zichzelf te verbeteren.

Dexia

Na Fortis zou nu ook branchegenoot Dexia in de problemen zitten. De Belgische bank verloor in de ochtendhandel tot nu toe circa 20 procent, op geruchten dat het een kapitaalverhoging gaat aankondigen. Dexia zou, evenals Fortis eerder, zijn aandelen gaan uitgeven teneinde de kapitaalhuishouding op orde te krijgen, zo schreef de Franse krant Le Figaro.

Dexia, dat niet op de berichtgeving wilde reageren, heeft mogelijk ook problemen in Duitsland. De bank zou een grote positie hebben in Hypo Real Estate, een Duitse hypotheekbank die in zwaar weer is geraakt. Het aandeel Hypo Real Estate verloor vandaag tweederde van zijn waarde.

Koersen

De AEX (-4,63 procent op 338,16 punten) klapte vanochtend ondanks de redding van Fortis ineen. Beleggers haken massaal af, nu de kredietcrisis zich als een olievlek uitbreidt. ING (-8,5%) en Fortis (-20,5%) delen in de malaise.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.