Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Boskalis wil Smit overnemen

Boskalis wil Smit overnemen
15 sep 2008 om 08:26

Boskalis is voornemens een bod in contanten uit te brengen op Smit Internationale van 62,50 euro per aandeel, zo meldde de baggeraar voorbeurs. Boskalis biedt daarmee in totaal 1,113 miljard euro voor de maritieme dienstverlener. Het bod vertegenwoordigt een premie van circa 30 procent ten opzichte van de slotkoers van 48,19 per aandeel Smit op jongstleden vrijdag.

Overleg

Het bestuur van Boskalis heeft Smit uitgenodigd om in overleg te treden omtrent de voorgenomen transactie. Doel van het te voeren overleg is te komen tot een transactie die wordt ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit. Smit heeft nog niet gereageerd op het bod.

Plannen

“Door de samenvoeging van Smit-onderdelen Salvage, Heavy Lift, Transport en Terminals (via Lamnalco) met Boskalis ontstaat een maritieme dienstverlener met logisch op elkaar aansluitende operationele activiteiten en met uitstekende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en groei,”zo schrijft Boskalis. “Bovendien zal de integratie van Terminals met Lamnalco aanzienlijke synergievoordelen opleveren.”

Harbour Towage

Het onderdeel Harbour Towage wordt door Boskalis niet beschouwd als een operationele activiteit die op lange termijn waarde toevoegt aan of anderszins logisch samenhangt met de overige business activiteiten van de gecombineerde onderneming. Onderdeel van de beoogde transactie is dan ook dat Harbour Towage wordt ondergebracht bij een derde partij.

Werkgelegenheid

Wegens het complementaire karakter van de activiteiten en de ontwikkeling van de markten waarop beide bedrijven actief zijn zal de transactie volgens Boskalis weinig tot geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. “Naar de toekomst toe zal het samengaan juist leiden tot een krachtiger onderneming met betere vooruitzichten op groei, waardoor aan medewerkers van beide ondernemingen meer mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing kunnen worden geboden.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.