Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DPA Flex presteert zoals verwacht slechter

DPA Flex presteert zoals verwacht slechter
22 aug 2008 om 07:53

De omzet van DPA nam met 21 procent af tot 36,8 miljoen euro in vergelijking tot dezelfde periode een jaar geleden. Het bedrijfsresultaat kwam hierdoor uit op 0,2 miljoen negatief. Dit is inclusief een eenmalige last van 1,7 miljoen euro. De winst per aandeel tot slot is afgenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Het verlies per aandeel bedraagt 0,10 Euro over het eerste halfjaar 2008 ten opzichte van 0,11 Euro winst per aandeel over 2007.

Toelichting Michel van Hemele, CEO:

“De omzet heeft zich ontwikkeld zoals eerder dit jaar in onze trading update is geschetst. Dat geldt ook voor de marktomstandigheden. Sinds mijn aantreden is DPA bezig hier op te acteren middels een aantal ingezette verbetertrajecten. Ik verwacht dat de effecten hiervan in de tweede helft van 2009 zichtbaar zullen worden. Alle medewerkers van DPA werken met volle inzet om de opgaande lijn weer te pakken te krijgen. Ik ben zeer blij met hun inzet en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Opmerkelijke zaken

Peter Smit heeft afscheid genomen en Michel Hemele is aangetreden als de nieuwe CEO. Er zal een onderzoek plaatsvinden na mogelijk onrechtmatige transacties uitgevoerd door Smit. De kans bestaat dat DPA hierdoor is benadeeld.

Ook zal DPA verhuizen naar een nieuwe locatie in Amsterdam. Tot slot heeft er het afgelopen half jaar een emissie plaatsgevonden van 10 procent van het geplaatste aandelenkapitaal. De opbrengst hiervan betrof 4 miljoen euro.

Verwachtingen 2008 en verder

In de trading update eerder dit jaar zijn doelstellingen geformuleerd door het bestuur om op verschillende terreinen verbeteringen te realiseren. De daarvoor opgestarte verbetertrajecten zijn inmiddels in volle gang. De eerste zichtbare effecten worden, zoals aangegeven, afhankelijk van de onzekere marktsituatie (kredietcrisis, verlaagde economische vooruitzichten), verwacht in de loop van de tweede helft van 2009. Het jaar 2008 is hierdoor een overgangsjaar. In het laatste kwartaal van 2008 start DPA een campagne om de naamsbekendheid te vergroten en de marktpositie te verbeteren.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.