Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dow Jones neutraal van start

Dow Jones neutraal van start
13 nov 2008 om 14:28

De belangrijkste index van de beurs van New York zal vanmiddag een fractie hoger van start gaan. De futures duiden op een openingswinst van 0,08 procent. Dit geldt ook voor de S&P. De Nasdaq krijgt het lastiger, volgens de futures zal de techindex ruim 0,8 procent lager van start gaan.

In het nieuws

Wal-Mart is optimistisch over de verkopen voor de feestdagen. Over het afgelopen kwartaal werd een iets hogere winst geboekt dan verwacht. Ondanks deze ‘meevallers’ verlaagt de Amerikaanse grootgrutter wel zijn winstprognose voor 2008. De verwachte WPA (winst per aandeel) ligt tussen de 3,54 en 3,46 dollar waar de consensus 3,5 dollar is.

Applied Materials maakte gisterenavond bekend dat het een hoger dan verwachte winst boekte over het derde kwartaal. Om de winstgevendheid op peil te houden, heeft de onderneming besloten om 1.200 banen te schrappen. Dit is 12 procent van het werknemersbestand. Beleggers steunden de maatregel gezien de koersstijging die het fonds nabeurs maakte. Applied Materials is in Nederland een bekende naam sinds het tracht de front-end divisie van ASMI over te nemen.

Volgens zakenkrant The Wallstreet Journal is Citigroup druk bezig de Chevy Chase Bank over te nemen. Onderwijl het dit doet, wordt er stevig gezaagd aan de poten van CEO Win Bischoff van Citi. Officieel is het standpunt van de financial in deze dat er niet wordt uitgekeken naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Henry Paulson

Minister van Financiën Henry Paulson gaat het reddingsplan van 700 miljard dollar aanpassen, zo werd gisteren bekend. De eerste helft van het kapitaal werd voornamelijk gebruikt om banken te redden, de tweede helft wordt gestoken in kredietverstrekking aan consumenten. De bankensector wordt naar eigen zeggen ‘in de steek gelaten’.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.