Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vraag niet wat Obama kan doen voor Wall Street…

Vraag niet wat Obama kan doen voor Wall Street…
20 jan 2009 om 12:40

Barack Obama wordt vandaag om 18.00 uur (Nederlandse tijd) geïnaugureerd als nieuwe president van de Verenigde Staten. Voor beleggers zijn vooral Obama’s economische doelen interessant, verwacht wordt dat hij zijn herstelplan van 800 miljard dollar zal toelichten in zijn inaugurele rede, die na de afscheidsceremonie van George W. Bush om 18.30 uur begint.

Wall Street

Beurscolumnisten van de Amerikaanse website Marketwatch.com gaven Obama ongevraagd advies, en stelden vragen aan de nieuwe president.

Zo vraagt David Weidner zich af of beleggers over vier jaar beter af zijn dan nu, voorspelt Rex Nutting dat Obama slechts één slecht economisch jaar hoeft te doorstaan en gaven nog eens vier columnisten antwoord op de vraag ‘wat Obama moet zeggen ‘.

Retoriek

In het NRC verscheen een lezenswaardig artikel over retoriek : „Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.” en opgeheven wijsvingers, dat werk.

Agenda

Het AD zette de gehele agenda van Obama op een rij: Van kerkdienst en koffie bij de Bushes tot aan een tiental verschillende dansfeesten. CNN kwam met een artikel over de eerste week van Obama als president .

Live

Het spektakel in Washington D.C. zal ook in Nederland te volgen zijn. Onder meer NOS en RTL doen live verslag.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.