Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street gaat lager openen na weekverlies

Wall Street gaat lager openen na weekverlies
12 aug 2013 om 15:00

Wall Street gaat vanmiddag naar verwachting lager openen nadat de S&P 500 op vrijdag het grootste weekverlies sinds juni leed. Beleggers zijn terughoudend nadat er uit Japan cijfers kwam die wezen op tegenvallende groei van de op twee na grootste economie ter wereld in het kwartaal dat eindigde in juni.

 

Futures op de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq zijn weggezakt naar verliezen van circa een half procent.

 

In Tokio daalde de Nikkei vanochtend 0,7 procent nadat bleek dat de Japanse economie in het tweede kwartaal met 2,6 procent groeide, terwijl de markt had verwacht dat het groeitempo weinig zou afwijken van de 3,8 procent over het eerste kwartaal. 

 

Chinese beurzen pakten juist winst nadat in de South China Morning Post werd gemeld dat Beijing in selecte regio’s en steden overweegt de economie te stimuleren om de verzwakking van de bredere economie tegen te gaan.

 

All-time high raakt uit zicht

De S&P 500 is sinds het bereiken van de all-time high van 1.709,67 punten op 2 augustus in de daaropvolgende vijf handelsdagen vier keer lager gesloten. Beleggers maken zich zorgen over het begin van de afbouw van de monetaire stimulering door de Federal Reserve, wat in de komende maanden wordt verwacht.

 

Daarnaast is het cijferseizoen zo goed als achter de rug en heeft de beursagenda beleggers vorige week weinig impulsen opgeleverd.

 

Europese beurzen zijn de afgelopen dag juist wat meer opgebeurd. Op woensdag komen de eerste groeicijfers voor de eurozone voor het tweede kwartaal naar buiten, en de verwachting is dat de economie uit de langst lopende recessie sinds de invoering van de euro is gekomen. Economen gepolst door persbureau Bloomberg mikken op een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis. 

 

De beursagenda is voor de rest van de dag leeg. Het vizier van beleggers staat gericht op de Amerikaanse detailhandelsverkopen over juli, die op dinsdag naar buiten komen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.