Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: impact China groter dan VS op wereldeconomie

Beursblik: impact China groter dan VS op wereldeconomie
31 aug 2015 om 10:09

De impact van de groeivertraging in China op de wereldeconomie zal groter zijn dan de groeiversnelling in Amerika. Dit stelde fondsbeheerder Torgeir Høien van de Noorse vermogensbeheerder Skagen Tellus maandag in een rapport.

 

"Het Chinese groeiwonder begint te haperen", aldus Høien.

 

Wanneer de interactie tussen het bruto binnenlands product en het cumulatieve effect op de mondiale output in ogenschouw wordt genomen, blijkt de Chinese economie volgens Høien meer verbonden te zijn met de rest van de wereld dan Amerika. "Dit betekent dat groei van het bruto binnenlands product in China een groter positief effect heeft op de global output, dan een gelijke groei van het bbp in de VS," aldus de fondsbeheerder.

 

Volgens Høien blijkt uit Chinese cijfers dat de groei in het tweede kwartaal van dit jaar op 7 procent uitkwam, terwijl analisten 6 tot mogelijk zelfs 4 procent groei als realistischer bestempelen. De groei in Amerika in het afgelopen kwartaal werd recent opwaarts bijgesteld naar 3,7 procent op kwartaalbasis. Daarmee groeit de grootste economie ter wereld volgens de fondsbeheerder met 2,7 procent op jaarbasis.

 

Een hogere groei in Amerika is volgens Høien goed voor de wereldeconomie, maar de groeivertraging in China heeft een grotere impact dan de versnelling in Amerika.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.