Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: uitbestedingsplannen Michelin bieden kansen voor TKH

Beursblik: uitbestedingsplannen Michelin bieden kansen voor TKH
28 aug 2015 om 16:14

Michelin wordt geadviseerd om meer te gaan uitbesteden, hetgeen goed nieuws kan zijn voor het Nederlandse TKH Group. Dit stelde fondsmanager Corné van Zeijl van Actiam vrijdag.

 

De Franse krant Les Echos kreeg een rapport in handen, waarin adviesbureau Roland Berger Michelin adviseert "meer gebruik te maken van externe inkoop." In het rapport wordt volgens de krant onder meer geconcludeerd dat de bandenfabrikant door in huis te ontwikkelen regelmatig duurder uit is dan de concurrentie.

 

Het adviesbureau adviseert daarom om vaker onder meer technologie in te kopen, hetgeen volgens Van Zeijl goed nieuws is voor TKH, die bandenbouwmachines levert.

 

Ook analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers denkt dat de ontwikkelingen bij Michelin kansen biedt in Haaksbergen. "TKH is goed gepositioneerd om binnen te komen bij Michelin," aldus Van Beek, die meldde dat de Franse bandenfabrikant al een proefopstelling van TKH heeft staan.

 

Volgens de analist biedt de aanbeveling van Roland Berger dan ook "veel perspectief" voor TKH. De marktvorser van Theodoor Gilissen voorziet evenwel dat de uiteindelijke beslissing van Michelin om meer uit te besteden niet op korte termijn zal worden genomen.

 

"Stapsgewijs zal Michelin mogelijk gaan uitbesteden," aldus Van Beek. Volgens de analist zal de beslissing namelijk ook een "behoorlijke" impact hebben op het eigen personeel van de fabrikant.

 

Op een vlak Damrak koerste TKH Group vrijdag 0,7 procent hoger op 34,32 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.