Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse werkgelegenheid stijgt

Nederlandse werkgelegenheid stijgt
14 aug 2015 om 09:51

De Nederlandse werkgelegenheid zit in de lift en de werkloosheid daalt. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

"Het herstel op de arbeidsmarkt zet in het tweede kwartaal van 2015 door", aldus het CBS.

 

Afgelopen kwartaal steeg het aantal banen met 19.000 tot 9,9 miljoen stuks. Het CBS merkte wel op dat de banengroei "vooral leunt" op uitzendkrachten.

 

Het aantal vacatures nam met 6.000 toe tot 131.000 per eind juni. Al twee jaar op rij stijgt het aantal vacatures, voegde het statistiekbureau daaraan toe, en deze groei is breed gedragen. Er was daarbij een "opvallend hoge dynamiek" binnen de bouw. Het CBS constateerde dat eind juni het aantal vacatures op het hoogste niveau sinds het derde kwartaal van 2011 lag.

 

Verder meldde het CBS dat in het tweede kwartaal in totaal 3,1 miljard uur werd gewerkt. Dat is, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, 0,3 procent meer dan een kwartaal eerder.

 

Werkloosheid daalt

In het afgelopen kwartaal waren er 617.000 mensen werkloos, 17.000 minder dan in het eerste kwartaal van 2015, oftewel 6,9 procent van de beroepsbevolking.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.