Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Relatief beperkte verliezen op Damrak

Relatief beperkte verliezen op Damrak
6 jul 2015 om 17:59

De Amsterdamse beurs is maandag met een relatief beperkt verlies gesloten nadat Griekenland zondag in een referendum nee zei tegen de voorstellen van de schuldeisers. De AEX eindigde 1,5 procent lager op 467,25 punten, waarmee het Damrak iets beter presteerde dan de omringende beurzen.

 

"Dit valt alleszins mee", aldus vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB over de verliezen van vandaag. Inmiddels is volgens Westerterp een Grexit het basisscenario en is de meeste ellende reeds ingeprijsd, wat betekent dat beleggers weer voorzichtig naar boven kunnen kijken.

 

Onderliggend hoeft de markt zich volgens de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity ook nog geen zorgen te maken. "Voor nu blijven we van mening dat de schade van het Griekse nee voor de reële economie niet groot genoeg is om de opbloeiende economische fundamentals in de rest van de eurozone dit jaar nog te ondermijnen", aldus hoofdeconoom Anna Itupnytska van Fidelity.

 

De euro/dollar werd maandag verhandeld op 1,1029, nadat het muntpaar kortstondig onder de 1,10 werd verhandeld. De euro/dollar herstelde volgens Rabobank nadat Yanis Varoufakis aangaf zijn functie als minister van Financiën in Griekenland neer te leggen, omdat dit de onderhandelingen met de schuldeisers zou bevorderen. Inmiddels zou Euclid Tsakalotos zijn verkozen als opvolger van Varoufakis.

 

Stijgers en dalers

In de AEX waren ArcelorMittal en ING Groep de sterkste dalers met verliezen van respectievelijk 3,2 en 3,1 procent. Banken lagen er vanwege Griekenland in heel Europa slecht bij. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees voor de daling van ArcelorMittal op de stevige afstraffing van de ijzerertsprijzen.

 

Altice en TNT Express wisten de dans te ontspringen en eindigden 0,4 en 0,2 procent hoger. Nomura verlaagde juist het koersdoel voor Altice vanwege de beoogde overname van Bouygues Telecom, die volgens de analisten de nodige onzekerheid met zich meebrengt.

 

In de AMX was BinckBank met een verlies van 3,0 procent de grootste daler, gevolgd door USG People dat 2,8 procent minder waard werd op de beurs.

 

GrandVision en TomTom hadden beide een goede dag en stegen 1,6 en 1,1 procent in waarde.

 

Bij de kleinere fondsen was Beter Bed de grootste daler met een koersverlies van 3,9 procent. Rabobank trok het koopadvies voor Beter Bed in. Hoewel de analisten rekenen op een sterk tweede kwartaal, zal de groei in de tweede helft van dit jaar terugvallen. AMG werd 3,1 procent minder waard.

 

Ballast Nedam en Telegraaf Media Groep wonnen elk juist ruim 2 procent.

 

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 0,3 procent lager op 17.676,53 punten. De breder samengestelde S&P500 index verloor 0,2 procent en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent minder waard.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.