Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Ballast Nedam onder druk

Resultaten Ballast Nedam onder druk
22 jul 2015 om 08:11

Ballast Nedam heeft over de eerste helft van 2015 opnieuw rode cijfers geboekt. Dit meldde de bouwer woensdag voorbeurs, tegelijk met een overnamebod door Renaissance Group.

 

Het operationeel verlies (EBIT) van Ballast Nedam kwam in de eerste zes maanden uit op 10 miljoen euro, waarvan 4 miljoen euro bestond uit financiële herstructureringskosten, maar ook uit 1 miljoen euro door een boekwinst op desinvesteringen en een eenmalige bate van 3,2 miljoen euro voor een earn out vergoeding.

 

Het nettoresultaat kwam uit op 15 miljoen euro negatief. Een jaar eerder leed Ballast Nedam nog een verlies van 51 miljoen euro.

 

De rode cijfers over het afgelopen halfjaar werden veroorzaakt door kostenoverschrijdingen op diverse projecten en herstructureringskosten. In de afgelopen zes maanden liepen de verwachte verliezen op de projecten A15 Maasvlakte-Vaanplein en A2 Maastricht evenwel niet verder op en de divisie Infrastructuur kende geen grote tegenvallers, zo benadrukte de bouwer.

 

De omzet daalde ten opzichte van het eerste halfjaar vorig jaar met 18 procent tot 420 miljoen euro, door lagere omzetten bij de divisies Infrastructuur en Specialismen & Toelevering. De orderportefeuille van Ballast Nedam bedroeg eind juni 789 miljoen euro, terwijl de teller eind 2014 nog op ruim een miljard euro stond.

 

De financieringspositie van Ballast Nedam verslechterde van 38 miljoen euro positief eind 2014 naar 48 miljoen euro negatief per ultimo juni dit jaar. Eerder dit jaar stemden aandeelhouders van Ballast Nedam al in met de maatregelen die nodig zijn voor de bouwer om een claimemissie ter waarde van 20 miljoen euro te kunnen uitvoeren. De emissie is een onderdeel van het pakket maatregelen om de noodlijdende bouwer er weer bovenop te krijgen.

 

Zo sloot Ballast Nedam begin dit jaar met partners Strukton en Strabag in het project A15 Maasvlakte-Vaanplein een intentieovereenkomst, waarbij Ballast het economische aandeel reduceert van 40 naar 10 procent. Strukton en Strabag krijgen elk een belang van 45 procent in het project. De definitieve overeenkomsten worden naar verwachting in het derde kwartaal getekend.

 

Vooruitblikkend verwacht Ballast Nedam een verbetering van de solvabiliteit door de geplande claimemissie.

 

Vandaag om tien uur worden de halfjaarcijfers toegelicht door de bouwer.

 

Overname

Ook maakte de bouwer voorbeurs bekend overeenstemming te hebben bereikt met Renaissance Construction over een overname voor een bedrag van circa 30 miljoen euro.

 

Renaissance Construction is bereid om 1,55 euro per aandeel Ballast Nedam in contanten neer te tellen. Daarmee biedt de koper een premie van ruim 29 procent ten opzichte van de slotkoers van 18 mei, de dag voor de aankondiging dat Ballast Nedam verkennende gesprekken aan het voeren was met verschillende buitenlandse partijen over de mogelijkheid van een fusie of een overname.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.