Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groen slot in New York

Groen slot in New York
14 jul 2015 om 22:08

Wall Street heeft na een voorzichtige opening de weg omhoog gevonden en sloot op een keurige winst. De Dow Jones index won 0,4 procent op 18.053,58 punten en de breder samengestelde S&P500 index koerste 0,5 procent hoger op 2.108,95 punten. Techbeurs Nasdaq deed de beste zaken met een dagwinst van 0,7 procent op 5.104,89 punten.

 

Beleggers kregen de nodige macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten voorgeschoteld. Volgens analisten van KBC vielen de detailhandelsverkopen in Amerika in mei behoorlijk tegen. In plaats van een stijging van 0,3 procent, daalden de verkopen juist met 0,3 procent. Een sterk cijfer zou volgens analisten van KBC een steun in de rug zijn geweest voor de Federal Reserve om de rente in september te verhogen. Voorzitter Janet Yellen getuigt de komende twee dagen voor het Amerikaanse Congres. Ook staat morgen de publicatie van het Beige Book geagendeerd.

 

Daarnaast daalde het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juni flink. De vertrouwensindex viel op maandbasis terug van 98,2 naar 94,1 punten. "Hoewel het geen ramp is of een signaal van een dreigende recessie is, is het wel een teleurstellend teken", aldus hoofdeconoom Bill Dunkelberg van NFIB.

 

Het Chinese Tsinghua Unigroup heeft een bod voorbereid om het Amerikaanse Micron Technology over te nemen, aldus The Wall Street Journal. De interesse van het Chinese staatsbedrijf voor het Amerikaanse techbedrijf is een "interessante testcase", aldus vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. De overnameplannen zullen laten zien hoe Amerika inmiddels over China denkt.

 

Tsinghua Unigroup is volgens de Amerikaanse zakenkrant bereid 23 miljard dollar neer te tellen voor Micron Technology. Dit komt neer op een prijs per aandeel van 21 dollar, een premie van ruim 19 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag. Micron werd dinsdag dik 11 procent hoger verhandeld.

 

Op bedrijfsvlak was het de beurt aan de banken JPMorgan Chase en Wells Fargo. De winsten waren vlak tot licht hoger in het tweede kwartaal, maar de kredietvoorzieningen van beide banken stegen ook. JPMorgan was op het slot van de handel 1,2 procent meer waard, terwijl Wells Fargo bijna een procent won.

 

Johnson & Johnson zag de omzet stevig onder druk staan door tegenzittende wisselkoersen. Desondanks steeg de winst wel en verhoogde de farmaceut de winstverwachting voor heel dit jaar. Beleggers reageerden evenwel teleurgesteld en het aandeel sloot een half procent in het rood.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1005 en gedurende de dag steeg de olieprijs. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,2 procent in prijs naar 52,84 dollar en een vat Brent olie werd krap een procent duurder op 58,38 dollar.

 

De aanvankelijke druk op de olieprijs werd volgens Rabobank veroorzaakt door de deal van het Westen met Iran. Daardoor kan Iran zich op termijn weer op de internationale oliemarkt melden. Het besef dat het nog de nodige tijd zal duren alvorens Iran zal beginnen met exporteren, haalde de druk mogelijk weer van de ketel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.