Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Altice favoriet als shortkandidaat

Beursblik: Altice favoriet als shortkandidaat
30 mei 2015 om 16:08

Beursexperts zijn nog altijd terughoudend gestemd en zien in Altice de beste kandidaat om te profiteren van een koersdaling. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam, waaraan ditmaal 61 experts deelnamen.

 

Van de deelnemende beursexperts is 38 procent positief gestemd voor juni, tegenover 28 procent negatief. Begin mei was nog 43 procent van de experts positief gestemd, maar was 34 procent pessimistisch gestemd. Het verschil tussen de optimisten en de pessimisten steeg daarmee op maandbasis licht in het voordeel van de optimisten.

 

Volgens fondsmanager Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de enquête onder de experts, domineren nog altijd dezelfde factoren het sentiment, dat wil zeggen een herstellende economie, goede winsten, lage rente, de duurdere dollar, Griekenland en hoge waarderingen. "Maar vooral, vooral centrale banken", spelen volgens Van Zeijl een rol bij het beleggingsoordeel van de experts.

 

Foute keuze

De beursexperts adviseerden begin mei om short te gaan op Altice. Dit was fikse misrekening. Het aandeel Altice steeg in mei met circa 25 procent in waarde en de Franse kabelaar werd zo maar liefst 6 miljard euro meer waard. "En dat omdat ze een bedrijf [Suddenlink] van 8 miljard euro overnemen", aldus Van Zeijl.

 

De favoriete keuzes van de experts voor mei deden het een stuk beter. Zowel ArcelorMittal als ING Groep deden het goed met koersstijgingen van respectievelijk 1,9 en 8,6 procent.

 

DSM favoriet in juni

Voor de komende maand juni zijn de experts vooral positief gestemd over DSM. "Gezien de interesse in de markt in dit bedrijf, denken veel experts dat je dit aandeel moet hebben", zo verklaarde Van Zeijl de keuze voor DSM.

 

"Vervolgens denkt men dat ING zijn winning streak kan voortzetten. Zeker nu men de handen weer vrij heeft", aldus de fondsmanager van Actiam.

 

Opnieuw kozen de beursexperts Altice als favoriete shortkandidaat. Maar liefst 15 van de 61 experts zien voor komende maand Altice als het fonds dat de grootste daling op het Damrak zal maken.

 

Ook over Ahold waren de experts per saldo negatief gestemd, iets wat Van Zeijl opvallend noemde.

 

"Gezien alle positieve commentaren van de analisten had ik verwacht dat de experts ook positief waren [over Ahold]. Maar dat is dus niet zo. Zij zien nog genoeg beren op de weg", concludeerde Van Zeijl, die het afketsen van een fusie met het Belgische Delhaize, een slechte verdeling van de toekomstige synergievoordelen en stakingen bij de Belgische tak van Delhaize in dit licht aanstipte.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.