Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beursblik: overname DSM door Evonik onwaarschijnlijk

Beursblik: overname DSM door Evonik onwaarschijnlijk
15 mei 2015 om 13:34

Een overname van DSM door het Duitse Evonik is niet heel waarschijnlijk. Dit stelde analist Fernand de Boer van Petercam vrijdagmiddag tegenover ABM Financial News nadat geruchten hieromtrent de koers van DSM een flinke zet in de rug gaven.

 

De Boer merkte op dat Evonik vorig jaar heeft aangegeven overnames te willen doen. Dit voedt de overnamefantasie in de markt en partijen gaan dan volgens de analist namen invullen. "DSM is er daar één van", aldus De Boer.

 

De marktvorser meent evenwel dat het Nederlandse speciaalchemiebedrijf een te grote vis is voor Evonik om binnen te halen. Volgens de geruchtenstroom zouden de Duitsers 60,00 euro per aandeel DSM willen neertellen.

 

In oktober vorig jaar schreef persbureau Bloomberg al dat Evonik in gesprek zou zijn met adviseurs over een mogelijke deal met DSM. Fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam merkte toen tegenover ABM Financial News op dat de beurswaarde van Evonik met 12,5 miljard euro tegenover 8,7 miljard euro voor DSM, rekening houdend met een overnamepremie, dichtbij elkaar lagen. Analist Mutlu Gundogan van ABN AMRO wees er toen ook op dat Evonik de noodzakelijke financiële slagkracht vermoedelijk zou ontberen voor een dergelijke grote overname. Inmiddels is de beurswaarde van Evonik opgelopen naar 15,5 miljard euro en voor DSM naar 9,7 miljard euro.

 

DSM gaat vrijdag rond lunchtijd aan kop op een groen Damrak met een koerswinst van 4,6 procent op 53,35 euro. Petercam heeft een koopaanbeveling op DSM met een koersdoel van 70,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.