Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weinig beweging op Wall Street

Weinig beweging op Wall Street
28 apr 2015 om 21:19

Wall Street lijkt op weg naar een weinig spectaculair slot. Terwijl de Dow Jones en S&P500 index ruim een half uur voor het sluiten van de handel licht in het groen noteerden, handelde de Nasdaq in het rood.

 

Beleggers kregen de nodige bedrijfscijfers en macro-economische data gepresenteerd, maar die gaven geen eenduidig beeld. Zo daalde het Amerikaanse consumentenvertrouwen in april naar het laagste niveau sinds december, maar stegen de huizenprijzen in de grootste Amerikaanse steden in februari met 5 procent op jaarbasis en met een half procent op maandbasis.

 

De bedrijfscijfers van Merck, T-Mobile US en UPS leverden stevige koerswinsten op, terwijl Pfizer en Whirlpool juist inleverden. Deze laatste twee ondernemingen wezen vooral op de dure dollar, die de resultaten in het eerste kwartaal onder druk zetten.

 

Apple, dat maandag nabeurs al met de cijfers over het afgelopen kwartaal kwam, opende vandaag flink hoger, maar de koers viel daarna terug en lijkt inmiddels op weg naar een dagverlies van ruim een procent. Toch verkocht Apple een recordaantal van meer dan 61 miljoen iPhones en steeg de omzet naar 58 miljard dollar.

 

Nabeurs opent GoPro nog de boeken over de eerste drie maanden van het jaar.

 

Ook voor woensdag staan er weer de nodige bedrijfscijfers op de rol. De meeste aandacht zal evenwel uitgaan naar de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal en het rentebesluit van de Federal Reserve.

 

De euro/dollar noteerde dinsdagavond hoger tot vlak onder de 1,10 en olie werd iets goedkoper.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.