Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Klein openingsverlies op Wall Street dreigt

Klein openingsverlies op Wall Street dreigt
28 apr 2015 om 14:49

Wall Street gaat naar verwachting lager openen. Ruim een half uur voor opening noteerden de futures op de Dow Jones en S&P500 circa 0,3 procent lager, terwijl Nasdaq de schade wist te beperken tot een verlies van 0,1 procent vanwege de hogere openingsindicatie voor indexzwaargewicht Apple.

 

Beleggers kregen vanmiddag al weer een stroom aan bedrijfscijfers te verwerken, terwijl later op de middag ook nog cijfers over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen volgen.

 

Menig Amerikaanse multinational wees weer op de dure dollar om de omzetdruk in het afgelopen kwartaal te verklaren. Whirlpool en Pfizer verlaagden om die reden ook de verwachtingen voor heel 2015. UPS en Merck gaven ook aan last te ondervinden van de dure dollar, maar zagen geen reden om de outlook te verlagen.

 

Ford zag de omzet lager uitkomen. Topman Mark Fields verwacht evenwel dat de resultaten flink zullen aandikken als de nieuw gelanceerde producten effect gaan sorteren. De fabrikant herhaalde dan ook de outlook voor 2015, waarin het verwacht een operationele winst te realiseren van 8,5 miljard tot 9,5 miljard dollar.

 

T-Mobile US boekte een stevige omzetstijging en zag ook de winst aandikken in het eerste kwartaal van 2015. Opnieuw wist de telecomgigant meer dan 1 miljoen nieuwe klanten aan zich te binden en voor heel 2015 verhoogde T-Mobile de voorziene aanwas van nieuwe klanten.

 

De meeste aandacht zal bij het openen van de beurs evenwel uitgaan naar Apple, dat maandag nabeurs al met de cijfers over het afgelopen kwartaal kwam. Met een recordverkoop van 61,2 miljoen iPhones zag Apple de omzet met meer dan een kwart stijgen naar 58 miljard dollar. In combinatie met plannen om meer kapitaal te laten terugstromen naar de aandeelhouder, zorgde dit voor een circa 1,5 procent hogere opening.

 

Nabeurs opent GoPro nog de boeken over de eerste drie maanden van het jaar.

 

De euro/dollar handelde dinsdag hoger op 1,0923 en olie werd goedkoper. Zowel de juni-future op een vat West Texas Intermediate als op een vat Brent noteerde nipt in het rood.

 

Slotstanden

Maandag sloten de Amerikaans beurzen lager. De S&P 500 index daalde 0,4 procent naar 2.108,92 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 18.037,70 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent in het rood op 5.060,25 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.