Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Meer tijd voor onderhandelingen met Griekenland`

`Meer tijd voor onderhandelingen met Griekenland`
18 apr 2015 om 11:37

De onderhandelingen tussen Griekenland en de kredietverstrekkers nemen nog een aantal weken extra in beslag, ondanks de groeiende noodzaak voor geld bij het financieel geplaagde Zuid-Europese land. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdagavond op basis van een gesprek met een werknemer van het Internationaal Monetair Fonds.

 

De werknemer reageerde daarmee volgens de zakenkrant op uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Jacob Lew, stellend dat de verslechterende omstandigheden van de Griekse crisis tot problemen kunnen leiden voor de "fragiele" globale economie. Lew riep daarbij de Griekse regering op om tot een akkkoord te komen met de schuldeisers van Athene, aangezien er "geen tijd te verliezen" is.

 

De Europese schuldeisers lieten zich de afgelopen dagen volgens WSJ in toenemende mate kritisch uit over de onderhandelingen met de Griekse regering, aangezien het land niet de noodzakelijke maatregelen neemt om hulpgelden te ontvangen. De eerder voorgelegde hervormingsvoorstellen zouden door onderhandelaars van de Europese Unie en het International Monetair Fonds bestempeld zijn als "te optimistisch" met betrekking tot de geraamde Griekse inkomsten.

 

De lijst met hervormingsvoorstellen moet de partners in de eurozone overtuigen om hulpgelden over te maken. De Griekse regering onder leiding van Syriza zou evenwel extra wijzigingen aan het pensioensysteem en de arbeidsmarkt herhaaldelijk blokkeren.

 

Een akkoord moet volgens het IMF zeker voor juni gesloten worden, gelet op "een aantal grote afbetalingen van schulden" in die maand voor Griekenland.

 

Pierre Moscovici van de Europese Commissie noemde daarbij afgelopen vrijdag volgens economen van de Belgische bank KBC een top van de Eurogroep medio mei "een beslissend moment" voor de onderhandelingen met Griekenland, toevoegend weinig kans te zien op een akkoord tussen de Grieken en de schuldeisers in de komende dagen.

 

"Er is geen plan B", aldus Moscovici in een dreigement aan de Griekse regering om de concrete gesprekken over technische zaken te versnellen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.