Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak vlak richting lunch

Beursupdate: Damrak vlak richting lunch
31 mrt 2015 om 11:31

Het Damrak noteerde, ondanks een korte opleving na opening van de handel, richting lunchtijd fractioneel in het rood. Gevoed door het nodige bedrijfsnieuws en diverse macro-economische cijfers noteerde de AEX rond de klok van half twaalf 0,1 procent lager op 494,47 punten. Ook de omringende beurzen noteerden kleine verliezen.

 

Hoofdeconoom Joost van Leenders van Multi Asset Solutions van BNP Paribas schreef het licht positieve sentiment van eerder deze ochtend toe aan de sterke cijfers uit Europa die gisteren en vandaag werden gepubliceerd. "Er kwamen mooie cijfers uit Italië en Spanje", aldus Van Leenders. Volgens hem toonden de cijfers aan dat de groei in Europa zowel in samenstelling als geografisch een bredere basis krijgt.

 

Dinsdagochtend werd bekend dat de aangepaste werkloosheid in Duitsland in maart daalde van 6,5 naar 6,4 procent. Verder werd de groei van de Britse economie opwaarts bijgesteld.

Om elf uur bleek de werkloosheid in de eurozone licht gedaald. De consumentenprijzen daalden deze maand nog, maar slechts fractioneel en minder sterk dan in de voorgaande maanden.

 

Van Leenders ziet op termijn ruimte voor correcties. De econoom gaf aan dat de verwachtingen voor de resultaten van Amerikaanse bedrijven in aanloop naar het cijferseizoen veelal neerwaarts worden bijgesteld. Daarnaast denkt Van Leenders dat veel partijen zoeken naar een geschikt moment voor winstnemingen.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde dinsdag 0,9 procent lager op 1,0736. De olieprijs stond opnieuw onder druk en werd gemiddeld zo’n 2 procent lager verhandeld..

 

Na een drukke ochtend vol onverwacht bedrijfsnieuws en macrocijfers volgt een relatief rustige middag voor beleggers. Vanmiddag komen vanuit de Verenigde Staten de Case Shiller huizenprijzen en het consumentenvertrouwen.

 

Stijgers en dalers

 

Philips noteerde 0,5 procent lager nadat het Eindhovense concern bekendmaakte een belang van iets meer dan 80 procent in Lumileds te hebben verkocht aan een consortium onder leiding van GO Scale Capital. De activiteiten op het gebied van led- en autoverlichting werden gewaardeerd op iets meer dan 3 miljard euro. Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux bestempelde de verkoop als "een goede deal voor Philips". Eerder schatte de markt in dat Lumileds 2,5 miljard euro waard was. Olofsen verhoogde het koersdoel voor Philips naar 27,00 euro.

 

Heineken stond fractioneel lager nadat de brouwer een reorganisatie aankondigde. KBC Securities stelde dat de impact van de reorganisatie lastig in te schatten is, maar verhoogde desalniettemin het koersdoel voor de brouwer van 72,00 euro naar 78,00 euro. Analist Wim Hoste wees erop dat de brouwer met de reorganisatie de doelstelling op de middellange termijn van het verbeteren van de geconsolideerde operationele winstmarge (beia) met 40 basispunten per jaar onderstreepte.

 

Uitzender Randstad ging aan kop in de AEX met een koerswinst van 1,4 procent, ondanks dat het fonds door de Zwitserse zakenbank UBS van de kooplijst werd gehaald. Volgens de analisten van UBS zijn de vooruitzichten voor uitzenders van professionals gunstiger dan voor algemene uitzendbureaus. Desalniettemin verhoogde UBS wel de winstverwachtingen en het koersdoel voor Randstad. KPN sloot de rij met een verlies van 0,6 procent.

 

In de Midkap leidde Air France-KLM de dans met een koerswinst van 3,7 procent. PostNL zag de koers zonder directe aanleiding met 1,9 procent aandikken. Aan de onderkant waren de uitslagen bescheidener. Staalfonds Aperam was hekkensluiter met een koersverlies van 0,6 procent.

 

Yatra Capital ging in de AScX aan de leiding met een koerswinst van ruim 15 procent. Het handelsvolume in het aandeel was echter relatief laag. Retailer Macintosh zag de koers met bijna 3 procent oplopen. Crown Van Gelder noteerde 0,7 procent lager nadat Andlinger bekendmaakte het bod op de papierspecialist gestand te doen nadat ruim 85 procent van de aandelen was aangemeld.

 

Het lokaal genoteerde Roto Smeets sprong ruim 19 procent omhoog nadat de drukker bekendmaakte dat zes grootaandeelhouders het bedrijf willen overnemen voor 4,00 euro per aandeel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.