Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ASMI haalt doelstellingen

Beursblik: ASMI haalt doelstellingen
3 mrt 2015 om 21:35

ASM International heeft de eigen doelstellingen voor het vierde kwartaal gehaald. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News in aanloop naar de kwartaalcijfers van de toeleverancier van de halfgeleider industrie.

 

Bij de cijfers over het derde kwartaal liet ASMI weten voor de laatste maanden van 2014 een vlakke tot lage enkelcijferige omzetgroei op kwartaalbasis te voorzien. Daarbij verwacht de toeleverancier dat de orderinstroom op 130 tot 150 miljoen euro uitkomt, waardoor de orderinstroom in de tweede jaarhelft grofweg gelijk zou zijn aan de eerste zes maanden van dit jaar.

 

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux rekent op een omzetgroei in het vierde kwartaal van 5 procent en een orderinstroom van 145 miljoen euro. Een eventuele tegenvallende vraag bij foundry werd volgens de analist gecompenseerd door een sterke vraag naar DRAM. JPMorgan Cazenove voorziet zelfs een omzetgroei van bijna 7 procent met een orderinstroom van 147 miljoen euro.

 

Op dit moment voert ASMI een aandeleninkoopprogramma uit ter waarde van 100 miljoen euro. Een programma dat volgens CEO Chuck Del Prado mogelijk is door onder meer de gezonde kaspositie van ASMI.

 

ASMI staat op menig analistenlijstje als favoriete belegging voor 2015. ING verwacht dat de toeleverancier het dit jaar wederom beter dan de markt zal doen.

 

De kwartaalcijfers van ASMI worden in de nacht van woensdag op donderdag bekend gemaakt.

 

Het aandeel ASMI leverde dinsdag op een rood Damrak een half procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.