Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: dramatische berichtgeving Ballast Nedam

Beursblik: dramatische berichtgeving Ballast Nedam
18 mrt 2015 om 10:46

De nieuwe winstwaarschuwing van Ballast Nedam zal grote gevolgen hebben voor de toekomst van de bouwer. Dit stelde fondsbeheerder Corné van Zeijl van Actiam voor de camera van ABM Financial News.

 

De fondsbeheerder wees erop dat door de winstwaarschuwing het eigen vermogen van Ballast Nedam verder onder druk komt te staan. De bouwer meldde dat de solvabiliteit "aanmerkelijk lager" zal uitkomen dan de eerder afgegeven 10 procent. "Een enorm probleem om de toekomst in te gaan", zei Van Zeijl hierover.

 

De marktkenner van Actiam gaf aan dat winstwaarschuwing het gevolg is van twee probleemprojecten die onder moeilijke omstandigheden zijn aangenomen. Volgens Van Zeijl is er bij de bouwer "te makkelijk" over de risico’s gedacht en pakt dit nu "kostbaar" uit. Hij noemde het een "pijnlijke slag" voor aandeelhouders, ondanks dat zij volgens de fondsmanager nauwelijks nog verrast kunnen zijn door alle problemen.

 

De bouwer heeft volgens Van Zeijl "alle mooie stukken" van het bedrijf inmiddels al verkocht. Daarnaast hebben beleggers al diverse emissies voor de kiezen gehad in de afgelopen jaren en is het volgens de fondsbeheerder daarom maar de vraag of zij nog bereid zijn om opnieuw bij te springen.

 

 

Op een vrijwel onveranderd Damrak noteerde Ballast Nedam woensdagochtend 13,8 procent lager op 2,84 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.