Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel BinckBank

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel BinckBank
13 mrt 2015 om 08:52

Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor BinckBank verhoogd met 0,50 euro naar 8,50 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Analist Benoit Petrarque wees er op dat vermogensbeheerder Alex AM de eerste maanden van het jaar sterk presteerde, waardoor de kans op een prestatievergoeding in 2015 volgens de analist is toegenomen. "Dit is heel positief", aldus Petrarque, die tevens benadrukte dat de kapitaaluitstroom door de resultaten van Alex zal worden gedempt.

Petrarque rekent voor 2015 op een uitstroom van 250 miljoen euro in plaats van de eerder door de analist geraamde 400 miljoen euro. De uitstroom wordt evenwel gecompenseerd volgens Kepler Cheuvreux door de forse koersstijgingen op de beurs.

Op basis van de cijfers van de Duitse concurrent Comdirect rekent de analist daarnaast op een stijging van het transactievolume, ingegeven door het goede beursklimaat, terwijl ook inkomsten uit effectenkredieten in de lift zitten.

Kepler Cheuvreux stelde de winstverwachtingen voor Binck voor 2015 en 2016 met respectievelijk 4 en 5 procent opwaarts bij en Petrarque rekent op een dividenduitkering van 0,33 euro per aandeel, hetgeen overeenkomst met een dividendrendement van bijna vijf procent, terwijl er volgens de analist ook potentieel ruimte is voor een aandeleninkoopprogramma.

Tegen de verwachting van de markt in kondigde Binck bij de laatste jaarcijfers geen inkoop van eigen aandelen aan, ondanks dat een surplus werd gerealiseerd van 25,9 miljoen euro boven de grens van 200 miljoen euro die Binck toereikend acht om de risico’s af te dekken en groei op korte termijn te financieren. Kepler Cheuvreux voorziet voor eind 2015 een surplus van 48,8 miljoen euro.

Daarbij merkte Petrarque nog op dat Binck lager gewaardeerd is dan sectorgenoten.

BinckBank sloot donderdag op 7,04 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.