Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten Vopak conform verwachting

Beursblik: resultaten Vopak conform verwachting
27 feb 2015 om 09:34

De resultaten van Vopak in 2014 waren grotendeels in lijn met de verwachtingen, maar de markt had wellicht meer verwacht. Dit stelde analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux vrijdag in reactie op de cijfers van het tankopslagbedrijf.

 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 763 miljoen euro was vrijwel exact in lijn met de consensus, en lag iets boven Mulders raming van 753 miljoen euro. De analist wees erop dat de bezettingsgraad met 88 procent juist iets lager lag dan de 89 procent na de eerste 9 maanden van 2014. De uitzonderlijke posten kwamen met 55 miljoen iets hoger uit dan de 47 miljoen euro die na het derde kwartaal werd gemeld.

 

Mulder gaf verder aan dat de meeste divisies in lijn met de verwachtingen presteerden, met uitzondering van Nederland, dat teleurstellend presteerde.

 

De marktvorser van Kepler noemde de door Vopak afgegeven outlook van een bedrijfsresultaat boven het recordniveau uit 2012 van 768 miljoen euro goed haalbaar is. Gemiddeld mikken analisten op 790 miljoen euro voor 2015.

 

Desondanks zei Mulder dat de markt misschien meer had verwacht, "met name van contango".

 

Kepler Cheuvreux hanteert een Reduceren advies met een koersdoel 34,00 euro voor Vopak. Op een vrijwel onveranderd Damrak noteerde het fonds 4,7 procent lager op 47,64 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.