Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetdaling voor Hewlett-Packard

Omzetdaling voor Hewlett-Packard
24 feb 2015 om 22:32

Hewlett-Packard heeft in de eerste maanden van het lopende boekjaar aan de eigen winstprognose weten te voldoen, ondanks een dalende omzet door onder meer een lagere verkoop van desktops en printers. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van het Amerikaanse concern over het eerste kwartaal dat op 31 januari eindigde.

 

CEO Meg Whitman meende daarnaast dat de reorganisatie van HP op schema ligt. In oktober 2014 kondigde HP aan de onderneming op te splitsen in een maker van hardware zoals computers en een bedrijf gericht op technologische infrastructuur en zakelijke software en dienstverlening.

 

In het afgelopen kwartaal zag HP de omzet met 5 procent op jaarbasis dalen naar 26,8 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten daalde de omzet met 2 procent.

 

De dalende omzet leverde een fractioneel lagere nettowinst op van 1,7 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 0,92 dollar, 2 procent meer dan vorig jaar. Daarmee voldeed HP aan de eigen doelstelling van 0,89 tot 0,93 dollar winst per aandeel.

 

Voor het lopende kwartaal mikt HP op een aangepaste winst per aandeel van 0,84 tot 0,88 dollar en voor heel het jaar op 3,53 tot 3,73 dollar, waarbij de dure dollar met 0,30 dollar op de winst per aandeel drukt.

 

De onderneming gaf daarbij aan significant last te ondervinden van de dure dollar, meer dan in november voorzien. Ondanks de maatregelen die HP treft, verwacht het concern niet het negatieve wisselkoerseffect volledig te kunnen opvangen.

 

Beleggers reageerde teleurgesteld op de kwartaalrapportage. Het aandeel Hewlett-Packard werd in de elektronische handel nabeurs 5,0 procent lager verhandeld, nadat het in de reguliere handel nog 0,8 procent steeg.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.