Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Braziliaanse schikking in zicht voor SBM Offshore

Beursblik: Braziliaanse schikking in zicht voor SBM Offshore
5 okt 2015 om 11:54

Een schikking in Brazilië op korte termijn is goed nieuws voor SBM Offshore. Dit meent analist Martijn den Drijver van SNS Securities.

 

Volgens het vakblad Upstream zou SBM Offshore al in de komende dagen tot een akkoord kunnen komen over de afronding van een smeergeldaffaire in Brazilië. "Dit is uiteraard erg positief, zelfs als een schikking een boete oplevert", aldus de analist. Den Drijver mikt op een maximale boete van 150 miljoen euro die over een periode van drie jaar mag worden betaald. Dat zou betekenen dat SBM Offshore geen emissie hoeft te doen om de boete te kunnen bekostigen.

 

Een bevestiging dat een schikking met de Braziliaanse autoriteiten nabij is, vormt volgens Den Drijver de recente aankondiging van Petrobras dat SBM Offshore onder voorbehoud weer mag deelnemen aan een tweetal tenders. Hiervoor zou Petrobras volgens de analist namelijk toestemming hebben moeten hebben van de Braziliaanse overheid.

 

Verder neemt een schikking ook het probleem weg dat het in Brazilië wordt geweerd bij inschrijvingen op nieuwe projecten. "De enige nog te nemen horde is dan de huidige ernstige neergang [in de markt]", aldus Den Drijver.

 

SNS Securities heeft een koopaanbeveling op SBM Offshore met een "conservatief" koersdoel van 13,80 euro. Op een groen Damrak koerste SBM Offshore maandag 3,2 procent hoger op 11,92 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.