Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Flink meer transacties uitgevoerd door Binck

Flink meer transacties uitgevoerd door Binck
26 okt 2015 om 07:51

BinckBank heeft conform verwachting het derde kwartaal goed gepresteerd dankzij een hoge volatiliteit op de beurzen, waardoor beleggers flink meer transacties uitvoerden. Dit kwam maandag naar voren uit de kwartaalcijfers van de online broker en vermogensbeheerder.

    
"Ik ben verheugd met de financiële resultaten in het derde kwartaal", aldus CEO Vincent Germyns, die benadrukte dat het tradingplatform ook op de drukste handelsdagen van het jaar goed functioneerde.

Het aantal retail transacties die de online broker in het derde kwartaal verwerkte steeg met 20 procent op jaarbasis naar krap 2,3 miljoen stuks. De Duitse broker Comdirect maakte donderdag een stijging van het aantal transacties met 38 procent bekend.

De totale inkomsten uit operationele activiteiten steeg met 8 procent op jaarbasis naar 40,7 miljoen euro. De rentebaten lagen met 6,7 miljoen euro 2 procent hoger dan vorig jaar, terwijl de provisiebaten met 10 procent stegen naar 30,7 miljoen euro. De nettowinst verdrievoudigde van 2,6 miljoen naar 8,7 miljoen euro, rekening houdend met de eenmalige winst op BeFrank. De aangepaste nettowinst kwam 54 procent hoger uit op 14,1 miljoen euro.

 
Het beheerd vermogen van Alex Vermogensbeheer werd fors geraakt en daalde met maar liefst 26 procent naar krap 1,7 miljard euro aan het einde van het derde kwartaal. Aan het einde van de eerste jaarhelft in 2015 stond de teller voor het beheerd vermogen nog op ruim 1,8 miljard euro. Positief was dat de uitstroom terugliep van 74 miljoen naar 25 miljoen euro.

BinckBank had aan het einde van het derde kwartaal een kapitaalsurplus van krap 46,4 miljoen euro boven de grens van 200 miljoen euro die BinckBank toereikend acht om de risico’s af te dekken en groei op korte termijn te financieren.

Het aantal rekeningen in Italië steeg opvallend met 29 procent naar 5.064, terwijl de groei in Nederland nipt was met een procent. In Frankrijk en België was sprake van een groei van vier en vijf procent.

 
BinckBank gaf geen concrete outlook af voor 2015, gelet op de sterk afhankelijke resultaten van de activiteiten van klanten op de beurs.

Het aandeel BinckBank sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 8,22 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.