Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: heel laag overnamebod Docdata

Beursblik: heel laag overnamebod Docdata
14 okt 2015 om 09:36

Docdata verkoopt de e-commercetak tegen een heel lage prijs aan Ingram Micro, maar een hoger bod lijkt onwaarschijnlijk aangezien een groot deel van de aandeelhouders zich reeds achter het overnamebod heeft geschaard. Dit schreef analist Martijn den Drijver woensdag in een reactie op de berichtgeving.

 

Met de verkoop van de e-commerce activiteiten is een bedrag van 155 miljoen euro gemoeid. Docdata wil hiervan 147 miljoen euro, oftewel 21 euro per aandeel, uitkeren als een speciaal dividend aan aandeelhouders. Het resterende bedrag zal onder meer worden aangewend om de resterende holdingactiviteiten los te koppelen en om de overgebleven activiteiten IAI en FEHA van "voldoende" liquiditeit te voorzien.

 

"Een vreemde structuur van de transactie", aldus Den Drijver, wijzend op de fiscale consequenties van een superdividend voor sommige aandeelhouders. Daarbij rest er na de verkoop slechts een entiteit met IAI als hoofdmoot, terwijl er voor zowel dit jaar als in 2016 een "substantieel verlies" dreigt voor IAI.

 

De analist noemde het overnamebod van Ingram Micro vergeleken met soortgelijke overnames van GSI Commerce door eBay en NetaPorter door Yoox "laag en onaantrekkelijk". Met een geschatte waarde van 2,50 euro per aandeel voor IAI komt de totale waarde voor Docdata uit op 23,50 euro per aandeel, wat een overnamepremie van "slechts" 14 procent betekent vergeleken met de slotkoers van dinsdag, zo berekende de analist.

 

Het bestuur van Docdata staat achter de verkoop van de e-commerce activiteiten aan Ingram Micro. Ook 63,9 procent van de aandeelhouders schaarde zich inmiddels achter het besluit om deze activiteiten te verkopen. Een hoger bod acht analist Den Drijver daarom onwaarschijnlijk. De marktvorser suggereerde dat mogelijk ook Bol.com/Ahold een poging deed om de e-commercetak van Docdata over te nemen.

 

SNS Securities hanteert een Neutraal advies met een koersdoel van 21,00 euro voor Docdata. Het aandeel was woensdag op een rood Damrak koploper met een winst van 4,6 procent op 21,50 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.