Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Productie Nederlandse industrie groeit nog nauwelijks

Productie Nederlandse industrie groeit nog nauwelijks
8 sep 2014 om 12:36

Het productieherstel van de Nederlandse industrie zet nauwelijks door. Dit constateerden economen van ING maandag.

 

"Na een flink herstel in 2013 hapert de motor van de industrie. De binnenlandse economie herstelt zich maar mondjesmaat, terwijl ook in belangrijk afzetland Duitsland de industrie een tandje terugschakelt", aldus de economen van ING.

 

Verder zorgen volgens ING de geopolitieke onzekerheden en een afzwakkende groei in de opkomende markten voor extra druk op investeringen en daarmee op de afzet van de Nederlandse industrie.

 

Voor de tweede helft van 2014 voorziet ING een "beperkte" toename van de productie, waardoor de groei voor heel 2014 volgens de economen van de bank op 1,2 procent zal uitkomen. Voor 2015 staat de raming op 1 procent groei.

 

Krimp wordt dit jaar door ING verwacht in de voedings- en genotmiddelenindustrie, met een duidelijk negatieve impact door de sluiting van de fabriek van Philip Morris Bergen op Zoom. De impact van de Russische boycot op de voedingsindustrie is vooralsnog beperkt.

 

Daar tegenover staan dat de industrie voor zaken als informatie (data), efficiency en R&D aan belang winnen, aldus ING.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.