Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent in het groen

Damrak opent in het groen
3 sep 2014 om 08:24

De Amsterdamse beurs stevent woensdag af op een licht hogere opening. Ruim een half uur voor opening noteerden de futures op de AEX 0,3 procent hoger. Ook elders in Europa stonden de seinen voor aanvang van de handel op groen, nadat Amerika dinsdagavond gemengd sloot en de Aziatische markten vanochtend overtuigend in het groen noteerden.

 

De ogen zijn vandaag gericht op de inkoopmanagersindexen voor de Europese dienstensector en de detailhandelsverkopen. Nabeurs publiceert de Federal Reserve het Beige Book.

 

Toch gaat de aandacht van de belegger volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag, gevolgd door het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

 

De verwachting in de markt is volgens Muller dat de ECB "een tandje bijschakelt". Hier lopen de koersen vandaag naar verwachting van de analist licht op vooruit, maar wel uiterst voorzichtig.

 

Voorbeurs bleek de Chinese dienstensector opgeveerd. Zowel de inkoopmanagersindex van Markit en HSBC als die van het Chinese statistiekbureau stegen. De Japanse dienstensector liet afgelopen maand evenwel een minieme krimp zien.

 

Bedrijfsnieuws

ING gaat 30 miljoen aandelen in Voya verkopen via een onderschreven emissie en middels een aandeleninkoop door de Amerikaanse verzekeraar, waardoor het belang van ING in Voya terugvalt naar circa 32 procent. Verder verhoogde Kepler Cheuvreux het advies voor ING naar Kopen met een koersdoel van 11,80 euro.

 

OCI kan mogelijk in beweging komen na een adviesverhoging door JPMorgan Cazenove. De Amerikaanse bank meent dat de meeste tegenslagen bij OCI inmiddels  in de koers verwerkt zitten en verhoogde het advies naar Overwogen.

 

Arcadis ontving een tweetal opdrachten in Latijns-Amerika ter waarde van 23 miljoen dollar.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones Index eindigde dinsdag 0,2 procent lager op 17.067,56 punten. De breder samengestelde S&P500 Index verloor 0,1 procent en rondde de handelsdag af op 2.002,28 punten. De Nasdaq index wist wel in het groen te eindigden. De door techbedrijven gedomineerde index dikte 0,4 procent in waarde aan op 4.598,19 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.