Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street zwaar onderuit

Wall Street zwaar onderuit
31 jul 2014 om 22:08

De Amerikaanse beurzen zijn scherp lager gesloten door onder meer geopolitieke zorgen, tegenvallende macrocijfers en zorgen om Argentinië. Wall Street werd daarnaast geconfronteerd met een stroom aan overwegend negatief ontvangen bedrijfscijfers.

De Dow Jones Index sloot 1,9 procent lager op 16.563,95 punten, rond het laagste niveau van de handelsdag, terwijl de S&P 500 2,0 procent prijs gaf op 1.930,69 punten. Techbeurs Nasdaq  sloot 2,1 procent lager op 4.369,77 punten.

Volgens Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is er grote onzekerheid over de situatie in Argentinië. Wordt dit een default, of een gedeeltelijke default en welke beleggers worden geraakt, zo verwoordde de vermogensbeheerder de zorgen op Wall Street.

De zorgen om Argentinië komen bovenop de al bestaande zorgen om Rusland en Israël. Met name de aangekondigde handelssancties tegen Rusland brengen schade toe aan onder meer de opkrabbelende Europese economieën.

Naast geopolitieke zorgen werd Wall Street opgeschikt door een onverwacht scherpe stijging van de Amerikaanse steunaanvragen afgelopen week met 23.000 naar 302.000, na een stevige daling in de voorafgaande week.

Ook een scherpe daling van de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago van 62,6 in juni naar 52,6 in juli leidde tot somberheid bij beleggers. Een dergelijke daling was sinds oktober 2008 niet meer gezien en de index noteerde op het laagste niveau sinds juni 2013.

Vrijdag staat het banenrapport, dat wordt beschouwd als ’s werelds belangrijkste macrocijfer, op de agenda en krijgen beleggers inzicht in de gemoedstoestand van de Amerikaanse consument door de vrijgave van het consumentenvertrouwen, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan.

Bedrijfscijfers

Oliegigant Exxon Mobil rapporteerde over het afgelopen kwartaal op jaarbasis een scherpe stijging van de nettowinst met 28 procent naar 8.780 miljoen dollar. De stijging schreef topman Rex Tillerson toe aan enerzijds goede operationele prestaties en anderzijds desinvesteringen. De omzet steeg met krap vijf procent. Het aandeel sloot niettemin ruim vier procent lager.

Mastercard (-2,3%) rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzetstijging van 13,4 procent hetgeen resulteerde in een stijging van de nettowinst op jaarbasis van 9,8 procent naar 931 miljoen dollar. De  creditcardmaatschappij kreeg een duwtje in de rug door positieve wisselkoerseffecten.

Multinational Colgate-Palmolive (-4,1%) , producent van onder meer persoonlijke verzorgingsproducten, zag de omzet in het afgelopen kwartaal op jaarbasis nipt stijgen van 4.346 miljoen naar 4.352 miljoen dollar. De nettowinst steeg op jaarbasis met twee procent naar 622 miljoen dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.