Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit vrijwel onveranderd rond recordniveaus

Wall Street sluit vrijwel onveranderd rond recordniveaus
24 jul 2014 om 22:09

De Amerikaanse beurzen kregen donderdag aanvankelijk een duwtje in de rug dankzij overwegend positief ontvangen bedrijfscijfers. Tegenvallende macrocijfers over onder meer de Amerikaanse huizenmarkt leidde echter tot voorzichtigheid bij beleggers en de beurzen kwamen per saldo niet van hun plaats.

 

De Dow Jones index sloot vrijwel onveranderd op 17.083,68 punten. De S&P 500 steeg fractioneel naar1.987,94 punten terwijl de Nasdaq nipt lager sloot op 4.472,11 punten.

 

Positief ontvangen bedrijfscijfers

Volgens sales trader Gert Berendse van ING waren “de bedrijfscijfers in lijn met [de consensusverwachting] of beter dan”.

 

Uitblinker was onder meer Facebook. De sociaalnetwerksite rapporteerde woensdag nabeurs een indrukwekkende omzetstijging op jaarbasis over het afgelopen kwartaal van 61 procent tot 2,9 miljard dollar hetgeen door beleggers werd beloond met een koersstijging van krap 5,2 procent naar 74,98 dollar, het hoogste niveau ooit.

 

Ford (+0,3%) herhaalde de outlook voor dit jaar nadat de autofabrikant de nettowinst zag stijgen, ondanks een lichte omzetdaling in het tweede kwartaal. Concurrent General Motors (-4,5%) zag de winst het afgelopen kwartaal daarentegen juist fors dalen vanwege met name een terugroepactie.

 

De producent van zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw Caterpillar (-3,3%) werd door beleggers van de hand gedaan na een teleurstellende omzetontwikkeling.

 

Tegenvallende macrocijfers

 

De verkopen van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten bleek in juni flink te zijn afgenomen met 8,1 procent. Op jaarbasis was er zelfs sprake van een afname van 11,5 procent. Daarnaast bleek de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juli in een wat lager tempo te zijn gegroeid dan in de maand juni.

 

 

Positief nieuws leek een scherpe daling van de eerste steunaanvragen afgelopen week met 19.000 naar 284.000.  Gert Berendse noemde de daling echter “een lastige kwestie”. Moeten beleggers nu tevreden zijn met een goed cijfer dat blijkt geeft van een aantrekkende economie, of moet de markt juist om die reden vrezen voor een eerdere renteverhoging, zo verwoordde de sales trader het dilemma op Wall Street.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.