Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nutreco presteert conform verwachting

Nutreco presteert conform verwachting
24 jul 2014 om 07:32

Nutreco heeft in het eerste halfjaar van 2014 conform verwachting gepresteerd door een hogere omzet en winst te boeken en kondigde daarbij een nieuwe aandeleninkoopprogramma aan. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van de diervoederspecialist.

 

CEO Knut Nesse sprak van een "bevredigend bedrijfsresultaat" over het eerste halfjaar en meldde dat betere resultaten in alle segmenten van het bedrijf hieraan bijdroegen.

 

Nutreco boekte in het eerste halfjaar een 2,6 procent hogere omzet van 2.460 miljoen euro tegen 2.399 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

 

Het bedrijfsresultaat (EBITA) van Nutreco nam toe van 94,1 naar 108,2 miljoen euro, terwijl analisten mikten op circa 107,5 miljoen euro. Dit resulteerde in een nettowinst van bijna 58 miljoen euro tegen 54 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

 

Bij de visvoeractiviteiten lag het bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar volgens Nutreco bijna een kwart hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De diervoeractiviteiten rapporteerden een 5 procent hoger operationeel resultaat dankzij betere resultaten in de volwassen markten.

 

De Iberische mengvoer- en vleesactiviteiten rapporteerden eveneens een hoger resultaat. De Spaanse en Portugese activiteiten werden volgens Nutreco "goed aangestuurd". Na een mislukte poging deze activiteiten te verkopen, Nutreco vond geen koper die bereid was genoeg te betalen, besloot de onderneming in juni om de activiteiten weer uit de etalage te halen.

 

Outlook

Nutreco mikt voor 2014 op basis van de huidige handelsomstandigheden op een bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten dat tenminste gelijk is aan de 256,3 miljoen euro uit 2013.

 

Analist Pascale Weber van KBC Securities mikte voorafgaand aan de cijfers op een groei van het bedrijfsresultaat met 3,2 procent tot 264,5 miljoen euro, maar stelde verder vast dat de cijfers in de tweede helft van het jaar minder goed vergelijkbaar zullen zijn.

 

Aandeleninkoop

Nutreco lanceerde voor de tweede helft van 2014 een aanvullend aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro. De diervoederspecialist wil zo in de toekomst een hogere winst per aandeel genereren en beoogt verder de efficiency van de balans te optimaliseren.

 

Nutreco sloot woensdag 0,1 procent hoger op 32,61 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.