Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak licht lager in afwachtende markt

Beursupdate: Damrak licht lager in afwachtende markt
17 apr 2014 om 11:27

Het Damrak noteert donderdag aan het einde van de ochtendhandel licht lager. Beleggers nemen in afwachting van een lang Paasweekend een positie aan de zijlijn in.

 

De AEX-index leverde 0,4 procent in op 394,56 punten. Omliggende Europese beurzen leden eveneens kleine verliezen.

 

“Safety first", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO tegenover ABM Financial News, wijzend op Oekraïne dat als een donkere wolk boven de markten hangt, waardoor beleggers positief afbouwen richting het weekend.

 

Daarnaast vragen beleggers zich volgens Bonsee hardop af of de tegenvallende cijfers van onder meer ASML en AkzoNobel een voorbode zijn voor het cijferseizoen aangeven. De ogen zijn inmiddels gericht op Philips. Het hoofdfonds komt dinsdag met cijfers.

 

Voor vandaag staat nog de jaarvergaderingen van SBM Offshore, Corio, Ziggo en TenCate op de rol en is het vanmiddag optie expiratie, aangezien Euronext vrijdag de deuren gesloten houdt. Vanuit Amerika kan de markt rekenen op cijfers van Goldman Sachs, Morgan Stanley en PepsiCo. Verder staan de Philadelphia Fed Index en de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

 

Stijgers en dalers

Binnen de AEX hielden de stijgers en dalers elkaar vrijwel in evenwicht, waarbij KPN de leiding nam. Het telecombedrijf won 2,0 procent, gevolgd door Aegon dat 1,3 procent bijschreef.

 

Verder maakte ASML een deel van het verlies van woensdag goed, toen het aandeel lager werd gezet na het afgeven van een tegenvallende outlook. ING en Theodoor Gilissen Bankiers verlaagden vandaag de koersdoelen voor het technologiefonds, maar herhaalden wel de koopaanbeveling op ASML.

 

AkzoNobel ging fors onderuit met een verlies van 6 procent nadat het liet weten minder omzet en winst te hebben geboekt in het eerste kwartaal, met name als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Analist Wim Hoste van KBC Securities sprak van een licht tegenvallende operationele winst en wees vooral op de zwakke prestaties bij de divisie Decorative Paints. Dit werd slechts deels gecompenseerd door Specialty Chemicals. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers was positiever gestemd en noemde de resultaten van het chemiebedrijf "solide".

 

Andere dalers waren onder meer Unilever en Heineken. Het voedingsmiddelenconcern leverde 1,8 procent in , waar de bierbrouwer 0,8 procent lager noteerde.

 

In de Midkap was Imtech uitblinker nadat het woensdag nog de rode lantaarn droeg. De technische dienstverlener zette de divisie ICT in de etalage om via deze weg de schuld te verlagen. Beleggers zetten het aandeel Imtech bijna negen procent hoger. Fondsbeheerder Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds nuanceert hierbij echter dat de keuze van Imtech om ICT via een veiling af te stoten een teken van zwakte is. ING schat de verkoopopbrengst van ICT op circa 325 miljoen euro.

 

USG People, dat 0,7 procent in waarde steeg op 11,63 euro, profiteerde van een adviesverhoging naar Houden door ABN AMRO bij een ongewijzigd koersdoel van 12,00 euro.

 

Verder leek de markt de trading update van Aalberts Industries voor waar aan te nemen. De Midkapper herhaalde volgens analist Michael Roeg van KBC Securities conform verwachting de uitspraken voor 2014. Aalberts liet weten op een “verdere vooruitgang” te rekenen in 2014 en de jaren daarna. Aalberts werd 0,3 procent meer waard.

 

Hekkensluiter in de AMX was Vopak, dat 1,1 procent goedkoper werd.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.