Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Ballast Nedam afhankelijk van claims op A15 project

Beursblik: Ballast Nedam afhankelijk van claims op A15 project
24 okt 2014 om 10:02

De toekomst van Ballast Nedam is in belangrijke mate afhankelijk van het toekennen van de claims die de bouwer indiende voor het A15 probleemproject. Dit stelde analist Tijs Hollestellen van ING vrijdag in reactie op de cijfers van het fonds over het derde kwartaal.

 

Begin oktober liet Ballast Nedam al weten circa 100 miljoen euro verlies te moeten nemen op het A15 project en bij de trading update vandaag waarschuwde de bouwer dat de kostenoverschrijdingen ook in het laatste kwartaal nog verder zullen oplopen.

 

De vraag is volgens Hollestelle wanneer, hoeveel en in welke fases de bouwer de ingediende claims voor het probleemproject krijgt toegekend. Vooralsnog verwacht de analist dat de financiers van Ballast Nedam voor voldoende liquiditeit zorgen in afwachting van meer duidelijkheid over de ingediende claims.

 

ING hanteert een Houden advies voor het aandeel Ballast Nedam met een koersdoel van 4,00 euro. Tegen de klok van tien uur noteerde de bouwer op een rood Damrak 4,1 procent lager op 2,37 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.