Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere start Damrak na terugval Wall Street

Lagere start Damrak na terugval Wall Street
23 okt 2014 om 08:32

De Amsterdamse beurs gaat donderdag in het rood van start na een lager slot op Wall Street woensdagavond. Unilever rapporteerde voorbeurs een omzetgroei die lager uitviel dan verwacht.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een lagere opening van 0,8 procent.

"De ECB is deze week mondjesmaat begonnen met het opkopen van covered bonds en zal in een later stadium overgaan tot de aankoop van asset backed securities, oftewel MKB leningen", aldus handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten, die concludeerde dat "Mario Draghi uit de startblokken" is gekomen.

"Als het Westen zich nu ook nog beraadt over de nutteloze sancties tegen Rusland, oftewel opheffen, dan kunnen we ons weer focussen op alle dingen van de dag", aldus de handelaar.

Wall Street nam gisteren gas terug en sloot krap een procent lager. Bedrijfscijfers werden gemengd ontvangen, waarbij Yahoo! een positieve uitschieter was terwijl vliegtuigfabrikant Boeing juist ruim vier procent prijs moest geven.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend eveneens lager na een lichte groei van de Chinese industrie. Hoofdeconoom Hongbin Qu van HSBC schreef in een reactie hierop dat de economie in oktober tekenen vertoonde van onvoldoende effectieve vraag. Dit kan leiden tot verdere monetaire en fiscale verruiming in de komende maanden, aldus de econoom.

De agenda is vandaag goed gevuld. Naast Europese bedrijfscijfers van onder meer Nokia, Credit Suisse, Daimler en AXA Group worden ook de samengestelde inkoopmanagersindexen van onder meer Duitsland en Frankrijk vrijgegeven. Vanmiddag kijken beleggers nog uit naar het consumentenvertrouwen in de eurozone.

In Amerika openen onder meer Microsoft en Amazon nabeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. Voorbeurs is het de beurt aan onder meer General Motors en Caterpillar. Op macrovlak krijgen beleggers inzicht in de Amerikaanse industrie en arbeidsmarkt.

Bedrijfsnieuws

Unilever zag de verkopen in het derde kwartaal steviger onder druk zien staan dan verwacht. De omzet daalde in het derde kwartaal met 2,0 procent naar 12.244 miljoen euro. Unilever zag de onderliggende omzetgroei in het afgelopen kwartaal uitkomen op slechts 2,1 procent.

Gemalto rapporteerde een omzetstijging over het afgelopen kwartaal op jaarbasis tegen contante wisselkoersen van 6 procent naar 626 miljoen euro. Volgens CEO Olivier Piou ligt Gemalto op schema voor 2014. Het beveiligingsbedrijf verwacht dit jaar een dubbelcijferige groei van de operationele winst en een versnelling in de tweede jaarhelft van de omzet op jaarbasis tegen constante wisselkoersen.


Aalberts Industries
herhaalde de outlook voor dit jaar na een autonome omzetgroei. Aalberts blijft mikken op een verdere vooruitgang in 2014 en de jaren daarna. Daarbij blijft de focus naar eigen zeggen liggen op een continue versterking van de marktposities en het realiseren van duurzame winstgevende groei.

Nomura verlaagde het advies voor Heineken na de kwartaalcijfers met een euro naar 48,00 euro. Het advies bleef onveranderd op Neutraal.


Core Laboratories
rapporteerde over het afgelopen kwartaal een stijging van de omzet met drie miljoen dollar naar 276 miljoen dollar hetgeen resulteerde in een nettowinst van ruim 66 miljoen dollar, tegenover 62 miljoen dollar vorig jaar.  Bij de halfjaarcijfers stelde Core Laboratories evenwel nog te mikken op een op een omzet van 280 tot 290 miljoen dollar.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot woensdag 0,9 procent lager op 16.462,09 punten. De breder samengestelde S&P500 index daalde 0,7 procent tot op 1.927,19 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent op 4.382,85 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.