Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boeing verhoogt winstverwachting

Boeing verhoogt winstverwachting
22 okt 2014 om 14:07

Boeing heeft de winstverwachting voor 2014 opwaarts bijgesteld na een sterk derde kwartaal. Dit meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer woensdag voorbeurs.

 

Met drie sterke kwartalen achter de rug en vertrouwen in de toekomst, meende CEO Jim McNerney dat een outlookverhoging op zijn plaats was.

 

Boeing mikt voor dit jaar op een winst per aandeel van 8,10 tot 8,30 dollar. Eerder rekende de vliegtuigbouwer nog op een winst van 7,90 tot 8,10 dollar per aandeel.

 

In het derde kwartaal steeg de nettowinst per aandeel met 19 procent naar 2,14 dollar. De winststijging was onder meer te danken aan een 7 procent hogere omzet van 23,8 miljard dollar. De omzetgroei was vooral te danken aan het hogere aantal vliegtuigen dat de fabriek verliet.

 

Het orderboek van Boeing steeg naar een recordwaarde van 490 miljard dollar. Aan het einde van het voorgaande kwartaal was het orderboek nog 440 miljard dollar groot.

 

In de elektronische handel voorbeurs zetten beleggers het aandeel Boeing 0,7 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.