Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: rode cijfers dreigen voor Imtech

Beursblik: rode cijfers dreigen voor Imtech
26 aug 2013 om 16:35

Imtech zal over de eerste helft van 2013 rode cijfers presenteren. Dit verwachten analisten, wijzend op alle bijzondere lasten die de technische dienstverlener nog voor zijn rekening  moet nemen.

 

Het verlies is vooral afhankelijk van de timing van het boekhoudkundig verantwoorden van de bijzondere lasten, zoals de afschrijvingen in Polen en Duitsland en reorganisatielasten.

 

Erg relevant vindt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen het verlies evenwel niet. Dit zijn eenmalige posten, benadrukt de analist, die liever kijkt naar de winstontwikkeling in 2014 als alle bijzondere lasten zijn genomen.

 

De tweede jaarhelft brengt volgens Muller nog geen verlichting, maar zal er al wel beter uitzien dan de eerste zes maanden.

 

Goed op weg

Bij de laatste buitengewone aandeelhoudersvergadering van begin augustus, liet Imtech weten goed op weg te zijn met het herstelplan.

 

De meeste grote projecten zijn opnieuw bekeken en beoordeeld met een groot aantal nieuwe krachten die een frisse kijk op de zaak hebben.

 

Dit sluit echter niet uit dat er geen nieuwe tegenvallers meer gemeld worden, zo erkende ook de top van Imtech tijdens de laatste aandeelhoudersbijeenkomst.

 

Naar mate de tijd verstrijkt, neemt de kans op tegenvallers echter wel af.

 

Meevaller

Goed nieuws is er dinsdag mogelijk ook in de vorm van een nieuwe grote opdracht. Eerder deze maand liet Imtech al weten dichtbij een opdracht ter waarde van honderden miljoenen euro’s te zitten.

 

Verder zullen beleggers benieuwd zijn of Imtech mogelijk toch nog is gezwicht voor een koper voor een van de onderdelen.

 

In de afgelopen tijd is Imtech door verschillende partijen benaderd die volgens CEO Van de Aast de "parels" wilden opkopen. Vooralsnog kregen deze partijen nul op rekest van de topman.

 

Menig analist blijft echter van mening dat Imtech onderdelen zal moeten verkopen om in 2014 aan de afspraken met de banken te kunnen voldoen.

 

Aan het einde van het eerste kwartaal in 2014 moet Imtech aan leverage ratio, de verhouding tussen nettoschuld en bedrijfsresultaat (EBITDA), van 6,00 voldoen.

 

Een kwartaal later wordt de ratio echter al aangescherpt naar 3,50 procent om uiteindelijk op 3,25 procent uit te komen.

 

Voor 2013 is Imtech vrijgesteld van de convenanten, een zogenoemde covenant holiday.

 

Imtech opent dinsdag voorbeurs de boeken. Het aandeel handelt maandagmiddag een procent lager. De AEX levert 0,3 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.