Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: lager resultaat PostNL

Beursblik: lager resultaat PostNL
2 aug 2013 om 16:25

PostNL heeft in het tweede kwartaal waarschijnlijk het bedrijfsresultaat zien dalen nadat een verdere afname van de briefpostvolumes niet snel genoeg gecompenseerd kon worden door kostenbesparingen en marges bij de internationale tak en de pakkettendivisie op een verlaagd niveau bleven. 

 

Uit een consensusverwachting opgestelde door PostNL zelf blijkt dat analisten uitgaan van een daling van het onderliggende contante bedrijfsresultaat op jaarbasis van 10 naar 7 miljoen euro. 

 

Aanpassing Universele Postdienst

Meevallend voor PostNL is de versobering van de Universele Postdienst, waardoor het bedrijf de tarieven mag verhogen en de dienstverlening kan versoberen om winstgevend te blijven. 

 

Hierdoor heeft PostNL op 31 mei de outlook voor 2013 verhoogd. Voor het boekjaar mikt PostNL onder meer op een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 50 tot 90 miljoen euro, ruim boven de oude guidance van 20 tot 60 miljoen euro.

 

Aandachtspunt bij de kwartaalcijfers komende maandag zal onder meer de volumeontwikkeling zijn. PostNL zei te mikken op een krimp van 8 tot 10 procent in 2013. Ander aandachtspunt zijn de kosten voor de te lage dekkinsgraad bij het pensioenfonds, waarvoor PostNL elk kwartaal bijstortingen moet doen. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.