Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goldman Sachs negatiever over goudprijs

Goldman Sachs negatiever over goudprijs
10 apr 2013 om 12:21

De daling van de goudprijs gaat de komende jaren versnellen vanwege de aantrekkende Amerikaanse economie. Dit schrijven analisten van Goldman Sachs.

 

Aan het einde van dit jaar verwacht Goldman Sachs een koersdoel van 1.450 dollar en zelfs 1.270 dollar eind 2014. Op de lange termijn mikken de analisten van de zakenbank zelfs op 1.200 dollar.

 

Goud is de afgelopen jaren sterk gestegen vanwege het ruime monetaire beleid van de Federal Reserve, waardoor de rente onder het inflatietempo ligt. Hierdoor is er sprake van een negatieve reële rente. Goud was daarom een goede belegging.

 

Goldman verwacht dat de Amerikaanse economische groei zal aantrekken, waardoor de reële rente zal stijgen. Dat is negatief voor goud.

 

De analisten wijzen er daarnaast op dat de goudprijs weinig reageerde op recente tegenvallende Amerikaanse macrocijfers en de crisis op Cyprus. De Amerikaanse 10-jaars rente daalde, maar goud bleek geen veilige haven te zijn, aldus Goldman.

 

Opspelende inflatie is volgens Goldman Sachs de aanjager voor een nieuwe cyclus in goud, maar "dit is vermoedelijk nog enkele jaren weg".

 

Goud noteert woensdag op 1.580 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.