Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit overwegend hoger, Dow Jones op nieuw record

Wall Street sluit overwegend hoger, Dow Jones op nieuw record
6 mrt 2013 om 22:06

 

Wall Street heeft vanavond overwegend lichte winsten geboekt nadat uit Amerika meevallende economische cijfers kwamen. De Dow Jones sloot daardoor op een nieuwe all-time high.

 

Loonstrookjesverwerker ADP zei dat er vorige maand in de private sector 198.000 banen bijkwamen na een opwaarts herziene banengroei van 215.000 in januari. Economen gepolst door persbureau Bloomberg hadden voor februari gerekend op een toename van 170.000. Voor beleggers was dat een positief signaal voorafgaand aan het officiële banenrapport op vrijdag.

 

De S&P 500 steeg 0,3 procent naar 1.541,46 punten, de Dow Jones eindigde 0,3 procent hoger op 14.296,24 punten, terwijl de Nasdaq 0,1 procent daalde naar 3.222,37 punten. De Dow Jones zette op dinsdag ook al een all-time high neer. 

 

Dit jaar heeft Wall Street geprofiteerd van een beter dan verwacht cijferseizoen en door de bank genomen meevallend economisch nieuws. Rode draad door de rally is met name de Federal Reserve, die in december de geldkraan verder heeft open gedraaid.

 

Beleggers zijn echter op hun hoede vanwege de 85 miljard dollar aan uitgavenverlagingen voor de federale overheid die per 1 maart zijn ingegaan. Uit een vanavond bekendgemaakt periodiek economisch onderzoek van de Fed bleek dat bezuinigingen en de nieuwe gezondheidszorgwetgeving van president Barack Obama consumentenbestedingen en de werkgelegenheid onder druk hebben gezet.

 

Beleggers hebben het vizier deze week nog gericht op het Amerikaanse banenrapport over februari, dat waarschijnlijk wijst op aanhoudend traag herstel van de arbeidsmarkt. 

 

De Europese Centrale Bank zal op donderdag waarschijnlijk het monetaire beleid ongemoeid laten, ondanks dat de recessie in de eurozone in het vierde kwartaal aan kracht won en de groeiramingen van de ECB daarom omlaag zullen gaan. 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.