Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overhang zorgt voor koersdruk Corbion

Overhang zorgt voor koersdruk Corbion
19 nov 2013 om 17:16

Corbion heeft met het afronden van het aandeleninkoopprogramma de aandacht getrokken van een hedgefund, dat speculeert op een koersdaling van het vroegere CSM.

 

Afgelopen week meldde Susquehanna International Holdings de eerste netto shortpositie in Corbion van omgerekend 1,88 procent van de uitstaande aandelen. Dit bleek uit het register van de Autoriteit Financiële markten.

 

De melding van Susquehanna kwam een dag nadat Corbion het aandeleninkoopprogramma afrondde. Het voormalige CSM kocht via een tender voor 145 miljoen euro aan eigen aandelen in tegen een prijs van 17,50 euro, stijf aan de onderkant van de vooraf afgegeven prijsrange van 17,50 tot 19,25 euro.

 

Analisten van Kempen schreven daarbij dat Corbion slechts 55 procent van de aangeboden stukken accepteerde, wat tot een flinke ‘overhang’ leidde en zo het opwaarts koerspotentieel beperkt.

 

Analist Marco Gulpers van ING bevestigde de flinke overhang, maar denkt wel dat de overhang in de praktijk kleiner is dan de theoretische. Alhoewel de koers voor het aflopen van het tender bod geruime tijd onder de 17,50 euro noteerde, kochten niet alle beleggers volgens de analist aandelen uit het oogpunt van "speculatie of opportunisme".

 

Gulpers liet weten geen oordeel te willen vellen over het inkoopprogramma, maar benadrukte dat Corbion het in de zomer aangekondigde programma, om voor 250 miljoen euro aan aandeelhouders te laten terugvloeien, succesvol afrondde. Naast de recente inkoop van eigen aandelen voor 145 miljoen euro ontvingen aandeelhouders eerder al voor 50 miljoen euro aan dividend en Corbion kocht ook nog voor 55 miljoen euro aan preferente aandelen in.

 

Volgens de analist van ING gaf het tender bod op korte termijn onzekerheid, maar was het geen aanleiding om het Kopen advies met het koersdoel van 19,50 euro bij te stellen.

 

Op een licht lager Damrak verloor Corbion aan het eind van de middag 2,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.