Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Aperam rapporteert solide cijfers

Beursblik: Aperam rapporteert solide cijfers
3 nov 2011 om 12:30

Aperam heeft solide cijfers over het derde kwartaal van dit jaar bekendgemaakt, zo zegt Filip de Pauw van ING Research. De outlook en de resultaten over het derde kwartaal zagen er om drie redenen goed uit volgens De Pauw. Allereerst wijst de analist op de EBITDA (62 mln dollar) van het derde kwartaal en geeft aan dat de EBITDA van het vierde kwartaal hiermee in lijn ligt. Dit betekent dat de EBITDA voor geheel 2011 boven de consensus van ING uit gaat komen. Ten tweede wijst de analist op de sneller dan verwachte afname van de nettoschuld en de verwachting van Aperam dat deze in het vierde kwartaal verder af gaat nemen. Tot slot noemt De Pauw de  kostenbesparingen van Aperam, die voor op schema liggen. Het kostenbesparingsprogramma wordt daarnaast met 100 miljoen dollar verhoogd tot 350 miljoen dollar in 2013 (was 250 mln dollar in 2012).

 

ING handhaaft zijn Kopen advies bij een koersdoel van 18,00 euro. Omstreeks half één noteert het aandeel 8,5 procent hoger op 12,70 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.