Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs hoger van start

Amsterdamse beurs hoger van start
23 sep 2009 om 08:21

De AEX zal vanochtend naar verwachting hoger van start gaan. Beleggers zijn in afwachting van het policy statement van de Fed. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank positieve economische vooruitzichten zal uitspreken.

Air France-KLM iets positiever over toekomst

Air France-KLM denkt tegen het einde van het jaar een lichte verbetering van de omzet te kunnen realiseren. Dit betekent echter niet dat de luchtvaartmaatschappij er weer in zal slagen om de niveaus van 2008 te benaderen, zo meldt het bedrijf in de Franse krant Les Echos. Mogelijk is een terugkeer naar deze niveaus pas mogelijk in 2012. De fusiemaatschappij verwacht een terugkeer naar winst, maar kan nog niet zeggen wanneer dit precies zal zijn.

Bundesbank leent IMF 15 miljard euro

De Duitse centrale bank zal het IMF een bedrag van 15 miljard euro lenen. Met dit geld moet het IMF beter in staat zijn de economische crisis te bestrijden. De lening volgt op de constatering van het IMF dat het 125 miljard euro extra nodig heeft om zijn taken goed te kunnen uitvoeren.

Amerika

Amerikaanse beleggers verwachten dat de Federal Reserve vanmiddag bekend maakt dat het zijn economisch beleid niet gaat aanpassen. Dit vertaalde zich in een vertrouwen in de economie, en de beurzen op Wall Street zijn dan ook hoger gesloten. Vooral technologie- en industriebedrijven en financials deden het goed.

De Fed zal vandaag rond 19.30 met een policy statement komen. Vooral na de uitspraken van voorzitter Ben Bernanke dat de economische recessie “technisch” voorbij is, zien beleggers het statement van de bank met vertrouwen tegemoet.

De Dow Jones sloot 0,5 procent hoger op 9.830 punten. De S&P won 0,7 procent op 1.072 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 2.146 punten.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.