Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs lager van start

Amsterdamse beurs lager van start
18 mei 2009 om 08:27

De beurs van Amsterdam zal maandagochtend lager van start gaan als gevolg van de rode cijfers in zowel Amerika als Azie. Beleggers krijgen vandaag weinig richtinggevend nieuws mee en zijn vooral in afwachting van het Amerikaanse huizencijfer dat later deze week zal worden gepubliceerd.

 

Kwartaalcijfers

De vastgoedfondsen VastNed Retail en Offices kwamen vanochtend voorbeurs met kwartaalcijfers. Beide onderneming zagen hun indirecte beleggingsresultaat fors in de min terecht komen.

 

DSM schrapt 350 arbeidsplaatsen

DSM-bestuursvoorzitter Feijke Sijbesma zei gisteren in het tv-programma Buitenhof dat chemieconcern DSM 350 banen in Nederland zal schrappen. Dat is 100 banen meer dan eerder dit jaar was aangekondigd. De ontslagen maken deel uit van een wereldwijde operatie van DSM om kosten te besparen vanwege de aanhoudende recessie.

 

Wall Street in het rood

De Dow Jones-index eindigde afgelopen vrijdag 0,75 procent lager op 8.269 punten. De S&P 500 deed het aanzienlijk slechter en verloor ruim 1 procent, waar de techbeurs Nasdaq het verlies wist te beperken tot een half procent. Vooral financials en energiefondsen kenden een lastige dag. Vrijdagmiddag werden diverse macrocijfers bekend gemaakt, waaronder de industriele productie, het consumentenvertrouwen en de inflatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.