Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Arcelor trekt de kar op hogere AEX

Beursupdate: Arcelor trekt de kar op hogere AEX
28 dec 2009 om 10:37

De AEX staat een uur na opening op een nette winst van 0,6 procent op 335,56 punten. Terwijl professionele beleggers de boeken al hebben gesloten, lijken particulieren in de laatste week van het jaar nog op zoek te zijn naar koopjes. Op de AEX is vooral ArcelorMittal in trek. De staalreus, die op 22 december nog een koersdoelverhoging kreeg van analisten van ABN, wint 1,5 procent. Ook financials doen het goed. Aegon en ING staan beide iets meer dan 1,0 procent in de plus. Verder weet ook Philips boven de winst van de AEX uit te stijgen. Topman Gerard Kleisterlee zei zaterdag tegenover De Tijd dat het elektronicaconcern winst gaat boeken over 2009. Het aandeel Philips noteert een winst van net geen 1,0 procent. De twee eenzame verliezers op de AEX zijn Boskalis en Randstad.

Op de andere beurzen van Europa is het beeld eveneens positief. De DAX wint 0,7 procent en de CAC-40 en de CAC-40 staat 0,6 procent hoger.


Wessanen verliest nog steeds

Wessanen voelt nog steeds de gevolgen van de verkoop van Tree of Life North America. Vorige week verkocht het voedingsmiddelenconcern dochter Tree of Life aan Kehe voor een bedrag van tussen de 171 en 190 miljoen dollar. Dat betekent dat Wessanen een boekverlies van  minstens 50 miljoen euro moet incasseren. Analisten van SNS en ABN waren duidelijk ontevreden over de prijs range die Wessanen overeen kwam met Kehe. Het aandeel Wessanen verliest vanochtend 2,6 procent.

 

Correctie: Londen is vandaag gesloten.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.