Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Spyker blijft gewild

Beursupdate: Spyker blijft gewild
22 dec 2009 om 10:27

De beurs van Amsterdam is vanochtend, zoals verwacht , hoger van start gegaan. DE AEX noteert na bijna een uur handel op een winst van 0,7 procent op 332,85 punten, waar de AMX circa een half procent wint.

 

Aandeelhouders straffen stopzetten aandelen inkoop af Stopzetten aandeleninkoopprogramma Binck logische stap

BinckBank maakte vanochtend bekend zijn aandeleninkoopprogramma stop te zetten. Volgens Maarten Altena van SNS Securities een logische stap . Tot op heden heeft Binck 3,1 miljoen stukken teruggekocht voor een bedrag van ongeveer 21 miljoen euro. Het inkoopprogramma vormde een belangrijke aanjager voor de recente koersstijging van het fonds. Altena meent dat Binck een verstandige keuze maakt met het stopzetten van het inkoopprogramma. Allereerst zijn er nieuwe investeringen in het bedrijf nodig, daarnaast zullen de kapitaaleisen voor banken in de toekomst hoogstwaarschijnlijk worden verhoogd. Tot slot wijst Altena op de gestegen beurskoers van Binck, aandelen moeten door het succes van het inkoopprogramma tegen steeds hogere bedragen worden aangeschaft. Binck noteert vancohtend op een verlies van 1 procent op 12,90 euro.

 

ArcelorMittal wederom belangrijke aanjager AEX

Evenals maandag, is de staalreus ook vandaag weer een belangrijke steunpilaar voor de AEX. De analisten van ABN Amro hebben het koersdoel van ArcelorMittal verhoogd van 31,00 naar 35,00 euro. Analisten stellen verder dat steeds meer beleggers het idee overnemen dat een wereldwijd economisch herstel zich zal vertalen in extra vraag naar staal. ABN Amro wijst echter wel op een opmerking van de Amerikaanse staalproducent NUCOR, dat het vierde kwartaal nog moeizaam zal verlopen. Afnemers zouden hun voorraden scherp beheren. Het eerste kwartaal van 2010 zou daarentegen weer meer weerbaarheid moeten tonen, zo stellen analisten van ABN Amro. Het aandeel ArcelorMittal staat vanochtend 1,4 procent in de plus op een stand van 31,43 euro.

 

Beleggers blijven Spyker steunen

Nu Spyker in gesprek blijft met General Motors inzake de overname van Saab, blijft het aandeel Spyker gewild. Zeker nu er geruchten gaan dat miljardair Marcel Boekhoorn bereid is te investeren in het bod op Saab. Boekhoorn zelf heeft dit overigens nog niet bevestigd. Spyker wint vanochtend bijna 8 procent, op 2,21 euro.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.