Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Imtech op winst na overnames

Beursupdate: Imtech op winst na overnames
1 dec 2009 om 10:36

De AEX gaat vanochtend met flinke stappen vooruit. Rond de klok van kwart over tien staat de belangrijkste graadmeter van Beursplein 5 1,96 procent hoger op 311,9 punten. De winst op het Damrak komt nadat Wall Street gisteren kort voor sluit wat opleefde vanwege de aankondiging van Dubai World dat het begonnen is met onderhandelingen over de herstructurering van een deel van de miljardenschuld. Daarmee lijkt een bankroet van het staatsbedrijf voorlopig afgewend te zijn. Ook de andere beurzen van Europa doen het goed. De DAX wint meer dan 1,7 procent, terwijl de FTSE bijna 1,6 procent hoger staat.

Imtech op winst na overnames

Imtech maakte vanochtend bekend dat het in Spanje zijn positie en portfolio heeft versterkt door de overname van de Spaanse elektrotechnische specialisten Huguet Levante en Huguet Mantenimiento. De beide bedrijven realiseerden in 2008 in totaal opbrengsten van ruim 20 miljoen euro. Volgens Luuk van Beek van Petercam zijn de overnames een belangrijke strategische stap om volledige elektrotechnische diensten te verlenen in Spanje. Van Beek heeft een add-advies met een koersdoel van 21 euro. Het aandeel noteert 3,97 procent hoger op 17,80 euro.


ING herstelt

ING is aan het herstellen nadat het gisteren flinke klappen op liep vanwege de claimemissie. Het aandeel kreeg vandaag en gisteren adviesverhogingen naar ‘kopen’ van Deutsche Bank, Kepler Research en Independent Research. Deutsche Bank en Independent verlaagden echter hun koersdoel. Het aandeel ING wint 2,21 procent op een koers van 6,35 euro.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.