Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING ook van invloed op handel Wall Street

ING ook van invloed op handel Wall Street
27 okt 2009 om 08:13

Maandag sloten de beurzen van New York met verlies. Er ontstond onrust op de vastgoedmarkt vanwege het mogelijk niet verlengen van een belastingvoordeel voor huizenkopers. Als gevolg hiervan kwamen hypotheekverstrekkers, banken en huizenbouwers onder druk te staan. Later bleek de onrust te zijn veroorzaakt door een foute heandline in de media, maar het gaf wel aan hoe broos het vertrouwen nog is. Bankfondsen hadden het wereldwijd al moeilijk door de aankondiging van ING om zijn bank- en verzekeringsactiviteiten op de splistsen en een grote emissie te doen om de ontvangen staatsschuld te kunnen terugbetalen. Analisten vrezen dat banken het terugbetalen van steun als primair doel hebben gesteld en dit betekent dat er minder kapitaal beschikbhaar is voor kredietverstrekking. Juist een goede kredietverstrekking zien zij als essentieel om het economisch herstel te faciliteren. Tot slot hadden ook grondstofgerelateerde fondsen het moeilijk, de prijzen voor grondstoffen daalden over de volle breedte.

 

JP Morgan verloor 3,1 procent en Bank of Amercia zag zijn beurswaarde met 5,1 procent afnemen. Toll Brothers, een van Amerika’s grootste (luxe) huizenbouwers, daalde maandag meet 4,2 procent op de beurs.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor 1,1 procent op 9.868 punten en de S&P daalde met 1,2 procent tot 1.067 punten. De Nasdaq tot slot wist het verlies te beperken tot 0,6 procent, op een stand van 2.142 punten.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.