Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke opening Damrak verwacht door fiscal cliff

Vlakke opening Damrak verwacht door fiscal cliff
30 nov 2012 om 08:25

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting vlak nadat de laatste uitspraken rond de fiscal cliff beleggers juist wat minder hoopvol stemmen dat een oplossing voor de jaarwisseling dichterbij is gekomen.

 

AEX futures schommelen rond het slot van donderdag, toen de index 1,1 procent hoger sloot op 338,10 punten, nipt onder het jaarrecord van september. Een vlak slot zou betekenen dat de AEX een weekwinst van 2 procent pakt.

 

De Republikeinse leider John Boehner zei op donderdag dat er in het overleg met het Witte Huis over de reductie van de 600 miljard dollar aan automatische bezuinigingen voor 2013 geen concrete vooruitgang is geboekt. Deze week leven beleggers tussen hoop en vrees al naar gelang de toon van de uitspraken van Democraten en Republikeinen over de fiscal cliff,  wat sinds de herverkiezing van president Barack Obama begin deze maand de grote kopzorg is geworden.

 

Aziatische beurzen lieten zich vanochtend juist weinig beïnvloeden door de fiscal cliff . Beleggers schonken meer aandacht aan meevallende macrocijfers, waaronder de onverwachte groei van de Japanse industriële productie in oktober en een sterker dan verwachte stijging van het Chinese economische sentiment in november. 

 

In Tokio steeg de Nikkei 0,5 procent naar 9.446,01 punten. Kort voor sluit wint de Shanghai Composite 0,9 procent nadat de index gisteren voor de vierde dag op rij in het rood eindigde en de laagste stand sinds begin 2009 bereikte.

 

De beursagenda is vandaag aan de rustige kant. Uit de VS komen nog de belangrijke cijfers voor de bestedingen en inkomens van huishoudens. Europese Centrale Bank president Mario Draghi spreekt vanochtend en naar verwachting zal het Duitse parlement instemmen met de uitkering van de volgende tranche noodleningen aan Griekenland.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg 0,4 procent naar 1.415,95 punten en de Dow Jones won 0,3 procent op 13.021,82 punten. De Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 3.012,03 punten.

 

Bedrijfsnieuws 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft het koersdoel voor SBM Offshore verlaagd van 22,00 euro naar 15,00 euro maar houdt vast aan het Kopen advies. Volgens analist Jos Versteeg is het eigen vermogen plus de schuld van het Schiedamse bedrijf gelijk aan de waarde van de leasevloot. Dat is te laag, aangezien de Turnkey divisie een vol orderboek en een goede toekomst heeft, aldus Versteeg. De analist waarschuwt wel voor de risico’s die verbonden zijn aan het Noorse Yme project. Indien het project volledig wordt afgeschreven, dan kost dat 500 miljoen dollar tot 1 miljard dollar. In dat scenario moet een kleine emissie niet uitgesloten worden.

 

United Parcel Services en TNT Express hebben voorstellen ingediend bij de Europese Commissie om goedkeuring te verkrijgen voor de overname van de Nederlandse pakketbezorger. De voorstellen behelzen de verkoop van activiteiten en concurrenten toegang geven tot het luchtnetwerk. Details werden niet vrijgegeven, maar de maatregelen moeten de concurrentie op het vlak van kleine pakketbezorging in Europa garanderen. De voorstellen ingediend bij de EC hebben geen impact op het bod en de voorwaarden. UPS en TNT Express verwachten nog altijd de overname in het eerste kwartaal van 2013 te kunnen afronden.

 

Dockwise ziet meerdere voordelen in de combinatie met Boskalis na een overname. Wel is de maritieme dienstverlener uit Breda van mening dat het bod van Boskalis, 17,20 euro per aandeel, te laag is. Ook circa 25 procent van de aandeelhouders van Dockwise heeft de onderneming laten weten teleurgesteld te zijn in de hoogte van het bod. Op korte termijn zullen Dockwise en Boskalis elkaar ontmoeten. Dockwise wil duidelijkheid krijgen over de intenties van Boskalis voor de overname.

 

Verwachtingen

– Persoonlijke inkomens VS oktober 0,2% (Bloomberg) vorig 0,4%

– Persoonlijke uitgaven VS oktober 0,1% (Bloomberg) vorig 0,8%

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.