Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: flinke omzetstijging voor Ahold

Beursblik: flinke omzetstijging voor Ahold
20 jan 2016 om 16:39

Ahold heeft in de laatste maanden de omzet flink zien stijgen, vooral dankzij meezittende valutamarkten en een kalendereffect. Dit stelden analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

 

In het vierde kwartaal boekte Ahold volgens analisten van KBC Securities een omzet van 9,5 miljard euro, een stijging van net geen 16 procent op jaarbasis. Analist Alan Vandenberghe voegde daar echter aan toe dat het afgelopen kwartaal een extra week kende ten opzichte van 2014. Daarnaast profiteerde de Zaanse grootgrutter opnieuw van wisselkoerseffecten. Ahold genereert circa 60 procent van de omzet in Amerika.

 

In Amerika lag de identieke groei, exclusief de verkoop van brandstof, afgelopen kwartaal volgens Vandenberghe 1,0 procent hoger en steeg deze in Nederland met 2,5 procent.

 

Ahold mikt voor 2015 op een vergelijkbare kasstroom als in 2014, daarbij rekening houdend met wisselkoerseffecten.

 

Analisten van Kepler Cheuvreux mikken voor 2015 op een omzetstijging voor Ahold van 16 procent tot net geen 38 miljard euro en een bedrijfsresultaat (EBIT) van 1,4 miljard euro. De winst per aandeel zal volgens de marktvorser stijgen van 0,88 naar 1,13 euro.

 

Ahold is bezig om samen te gaan met de Belgische sectorgenoot Delhaize, een fusie die volgens analisten van Barclays "de meest interessante investeringskans" in de sector is.

 

De Zaanse grootgrutter verwacht door de fusie met Delhaize jaarlijks 500 miljoen euro aan synergievoordelen te realiseren. Barclays meent echter dat dit aan de conservatieve kant is, en mogelijk enkele honderden miljoenen euro’s hoger kan uitvallen.

 

Dick Boer, de huidige topman van Ahold, wordt de CEO van de nieuwe combinatie. Frans Muller, de topman van Delhaize, wordt vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van de twee ondernemingen.

 

Alle genoemde analisten hebben een koopaanbeveling op Ahold.

 

Ahold komt donderdag voorbeurs met de omzetcijfers over het vierde kwartaal. Woensdagmiddag handelde het fonds op een rood Damrak 2,6 procent lager op 18,31 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.