Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Familie Van Puijenbroek meldt groter belang in TMG

Familie Van Puijenbroek meldt groter belang in TMG
23 sep 2015 om 20:45

De familie Van Puijenbroek heeft een groter belang in Telegraaf Media Groep gemeld. Dit bleek woensdag uit een tweetal meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 september 2015.

 

Bech NV meldde per 21 september een belang van 35,92 procent in TMG. Daar stond tegenover dat VP Exploitatie NV juist het volledige belang van 30,50 procent in het mediabedrijf afmeldde. Zowel VP Exploitatie als Bech staan onder controle van de familie Van Puijenbroek.

 

De stijging van het belang van 30,50 naar 35,92 procent volgde nadat op last van de AFM niet alleen het aandelenbelang, maar ook de certificaten die Bech in TMG houdt, worden meegerekend. Een gang van zaken die volgens het hoofd juridische zaken van TMG niet correct is en waarover op dit moment een discussie wordt gevoerd met de toezichthouder.

 

De AFM meent daarnaast volgens TMG dat Bech de entiteit is die daadwerkelijk de eigenaar is van het belang in TMG en niet VP Exploitatie, zoals jarenlang in het register substantiële deelnemingen van de toezichthouder stond.

 

In een reactie weigerde de AFM in te gaan op een individuele zaak, maar een woordvoerder liet wel weten dat in dergelijke zaken de dialoog met de meldingsplichtigen wordt aangegaan.

 

Het te laat of foutief doorgeven van meldingen door grootaandeelhouders aan de AFM kan leiden tot boetes. Dit bemerkte bijvoorbeeld Charlene de Carvalho-Heineken vorig jaar. Het te laat melden van transacties in Heineken Holding leverde De Carvalho-Heineken een boete op van 375.000 euro.

 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.